Úvod Zariadenia Smartphony OmniVision predstavil nový foto snímač pre vlajkové lode. Pracuje s PDAF a...

OmniVision predstavil nový foto snímač pre vlajkové lode. Pracuje s PDAF a zHDR technológiou

1
Huawei p10 lite
© red.

Spoločnosť OmniVison predstavila úplne nový snímač pre fotoaparáty smartfónov, ktorý vďaka svojim vlastnostiam zaznamená intenzitu svetla a obrazové informácie na vysokej úrovni. 

Snímač má rozlíšenie 16 Mpx a využíva tzv. PureCel Plus-S architektúru s pixelmi veľkými len 1,12 μm. Snímač nesie modelové označenie OV16B10.

Snímač pracuje s mimoriadne citlivým a rýchlym PDAF (Phase Detection Auto Focus) zaostrovaním. Novinka je priamo určená pre smartfóny s jedným alebo duálnym fotoaparátom. Výrobca cieli na vlajkové lode.

Za zmienku tiež stojí podpora snímania v rámci zHDR technológie, ktorá ešte viac zvýši dynamický rozsah oproti bežnému HDR prevedeniu. Použiteľná nebude iba pri fotografiách (podpora pre RAW formát). Týka sa aj videa a zHDR video zhotovíte pri snímkovaní 30 FPS.

Komplexná bloková schéma nového snímača © OmniVision

Čo sa týka tradičnejšieho záznamu, štandardom je 4K video pri snímkovaní 60 FPS alebo FHD a HD sekvencie pri maximálnom snímkovaní 120 PFS. Režim pre spomalenie záznamu, resp. jeho hodnoty sa nespomínajú.

Výrobcovia smartfónov už môžu požiadať o testovacie vzorky nového snímača. Komerčné nasadenie sa ale neudeje skôr ako koncom tohto roka, respektíve v 4. štvrťroku 2017.