Ako už možno viete, absolútne batériové monštrum, K10000 Pro od Oukitelu, vstupuje do fáze predpredaja už tento týždeň s úplnou dostupnosťou v polovici mesiaca. Jeho názov napovedá, že v sebe skrýva neuveriteľnú 10 000 mAh batériu, ktorá zariadenie dokáže poháňať poriadne dlho. No ako dlho je „veľmi dlho“? Výrobca sa to rozhodol otestovať jednoduchým testom – hraním hier.

Výrobca sa minulý týždeň opýtal komunity na to, koľko percent batérie telefónu ostane po hraní hier po dobu 1 hodiny. Krátka doba to na telefón vôbec nie je. No a odpoveď? Veď sa pozrite sami.

Prvou otázkou v súťaži, v ktorej ste mohli vyhrať K100000 Pro bol maximálny čas, ktorý dokáže telefón prehrávať Full HD video pri polovičnom jase a polovičnej hlasitosti. Tu je video ako dôkaz.

Finálny čas sa zastavil na 23 hodinách a 37 minútach. Po nahliadnutí do nastavení a informáciách o spotrebe batérie je hneď jasné, že najviac „šťavy“ spotreboval práve displej. Ak by ste telefón prepli do režimu šetrenia batérie a cez 3G zavolali svojim blízkym, telefonovať by ste mohli neskutočných 65 hodín – poriadne dlhý telefonát! Počúvať hudbu pri maximálnej hlasitosti zas môžete 89 hodín.

Druhou otázkou bolo vyššie spomínané hranie hier po dobu 1 hodiny pri maximálnej hlasitosti. Tu je video.

Tím Oukitelu sa rozhodol zahrať si hru King of Glory. Herný titul má 200 miliónov stiahnutí po celom svete, takže nejde o nejakú indie záležitosť. Po jednej hodine hrania zariadenie vykazovalo 93 % batérie. Slušné, že?

Predpredaj Oukitel K10000 Pro je v plnom prúde hneď v niekoľkých autorizovaných obchodoch, vrátane tých najznámejších. Cena? Skromných 179,99 dolárov, alebo 161 €. Okrem toho, ak si ho objednáte z obchodu Deal Extreme, získate k nemu aj darčekové balenie.