Úvod Konkurencia Apple Majitelia iPhonov môžu jasať: Apple im umožní prezerať súbory v zariadení

Majitelia iPhonov môžu jasať: Apple im umožní prezerať súbory v zariadení

42
© 9to5mac.com

Konferencia WWDC, ktorú americký výrobca elektroniky spustil pred niekoľkými minútami prináša zaujímavé novinky. Jednou z nich je aj celkom kuriózna aplikácia, ktorá majiteľom iPhonom umožní niečo, čo si majitelia Android smartfónov užívajú odjakživa. Apple totiž ponúkne aplikáciu „Files,“ teda „Súbory“.

Tí z vás, ktorí iOS nikdy nepoužívali možno neviete, že Apple doteraz používateľom jeho zariadení neumožnil pripojiť zariadenie k počítaču a pozrieť sa, organizovať či kopírovať súbory na zariadenie tak, ako tomu je na Androide. S predstavením iOS 11 sa to má zmeniť.

Veľa informácií o aplikácii zatiaľ nemáme, keďže ju Apple oficiálne do tohto momentu nepredstavil. Dá sa však predpokladať, že funkcionalita, ktorá sa objaví v iOS 11 je pre chod tejto aplikácie tak kritická, že bude dostupná len pre zariadenie bežiace pod najnovšou softvérovou verziou.

S najväčšou pravdepodobnosťou svojim zákazníkom Apple nedá úplný prístup k súborom. Tak to nie je ani na Androide (ak nemáte root). V základe by ale majitelia iPhonov či iPadov mali mať prístup k hudby, fotografiám či pesničkám.