Úvod Výrobcovia LG Dva displeje vymení za jeden poriadny. LG V30 bude konkurovať Galaxy Note...

Dva displeje vymení za jeden poriadny. LG V30 bude konkurovať Galaxy Note 8

10
LG V30

Kórejský výrobca LG bol vždy odvážnejší, čo sa inovácii s mobilnom segmente týka. Pri LG G5 to skúsil s modulárnou konštrukciou a LG V20 pre zmenu zaujal sekundárnym displejom.

Odvážne rozhodnutia sa cenia, no spojené sú vždy s istým rizikom, čoho dobrým príkladom LG určite je. Model LG G5 zožal asi viac kritiky ako chvály a druhý displej zariadenia V20 kupujúcich nepritiahol.

LG tak otočilo kormidlo a tento rok mu to vyšlo. LG G6 je vysoko hodnotený a teší sa uspokojivým predajom hlavne na americkom trhu. Pevné a prémiové telo v kombinácii s obrovským displejom a skvelým duálnym fotoaparátom urobili svoje.

Zdá sa, že LG pozmení aj novú generáciu phabletu LG V30. Samozrejme k lepšiemu. Vývojári populárneho XDA fóra sa mali dostať k spoľahlivým informáciám zo zdroja z prostredia spoločnosti, ktoré smartfón LG V30 viac približujú.

Podľa nich sa LG zbaví sekundárneho displeja a namiesto neho vybaví smartfón V30 jedným veľkým OLED panelom. Displej pôjde po stopách LG G6, čiže bude mať minimálne rámiky a pomer strán 18:9.

Pri takomto riešení miesto pre druhý informačný displej jednoducho nezostane. To však neprekáža. Vďaka vysokému displeju môže LG sekundárny displej „vytvoriť“ v rámci užívateľského prostredia.

LG V30
Koncept LG V30 od © Concept Creator

Pri OLED displejoch je možné ovládať každý jednotlivý pixel samostatne, čiže časť displeja s informáciami a napríklad skratkami aplikácií môže nepretržite svietiť, zatiaľ čo bude ostatná časť displeja vypnutá.

V podstate môže ísť o akúsi obdobu funkcie Always On Display od Samsungu. Samozrejme, ako LG vlastnosti OLED displeja využije, môžeme iba špekulovať. Ak ale príde skutočne s takouto koncepciou, Samsung Galaxy Note 8 môže mať schopnejšiu konkurenciu.

Zatiaľ jej veľa na trhu nie je. Stačí, ak pripomenieme iba citlivé dotykové pero S Pen s pridruženou softvérovou funkcionalitou, ktoré jen už kultovým doplnkom zariadení z Note línie.

LG V30 môže víťaziť cenou aj keď je už teraz jasné, že lacný nebude. Pri Galaxy Note 8 sa skloňuje cena 999 eur, na ktorú sa LG s modelom V30 zrejme neodváži dosiahnuť. Aspoň tento rok nie.