Úvod Zariadenia Zaži leto ako nikdy predtým: Natoč si zážitky pomocou Xiaomi dronu za...

Zaži leto ako nikdy predtým: Natoč si zážitky pomocou Xiaomi dronu za najlákavejšiu cenu!

19

Letné prázdniny sú takmer tu a to znamená len jedno – zážitky, výlety a zábavu. Či už budete na dovolenke niekde v zahraničí alebo budete spoznávať krásu nášho Slovenska, vždy sa oplatí zvečniť si chvíle strávené s vašimi blízkymi.

Donedávna sa na to používali hlavne samostatné fotoaparáty či kamery, neskôr telefóny a teraz je k dispozícii ďalšia, technologicky najvyspelejšia metóda. Dronom môžete natočiť dychberúce zábery miest, o ktorých by ste si ani nemysleli, že môžu vyzerať tak nádherne. Kde však zohnať dron, ktorý vás finančne nezruinuje a hlavne, aký dron kúpiť?

Máme pre vás niekoľko tipov na drony, ktoré sa fakt oplatia.

Xiaomi Mi Drone 4K

Cena (EÚ sklad): 423,19 €

Xiaomi vyrába fakt všetko. Od okuliarov, cez telefóny a tablety až po drony. Nejde však pritom o zariadenia, ktoré by na tom boli kvalitou zle. Práve naopak, vecičky od Xiaomi sú veľmi, veľmi kvalitné. Zaujímavý je hlavne Xiaomi Mi Drone 4K, ktorého cena klesla na nevídané minimum – 423,19 €. Neobjednávate ho pritom z čínskeho skladu, ale priamo zo skladu, ktorý sa nachádza v EÚ.

To znamená, že pri jeho doručení vám balíček nestopnú colníci a nebudú pýtať 20 % daň za dovoz. Predajca to už vybavil za vás.

Xiaomi Mi Drone 4K ponúka 4K kameru zavesenú na 3-osovom stabilizátore. Ide pritom o veľmi slušnú kombináciu senzora a objektívu so zorným uhlom 94 stupňov.

Dron disponuje obrovským počtom funkcií, ako napríklad „namier a leť jedným smerom,“ „leť v kruhu a zaostri na jeden objekt,“ „plánovanie trasy“ a „automatické vznášanie sa“.

Práve pri tom poslednom režime, keď dron ostane nehybne visieť vo vzduchu vidno, o aký technologický zázrak ide. Dron totiž pracuje so signálnom zo satelitov, ako aj s informáciami z jeho kamery, vďaka čomu vie presne vyhodnotiť kde sa nachádza a nehybne tak ostať na jedno mieste.

K dronu dostanete aj ovládač, ktorý má niekoľko zaujímavých funkcií, ako napríklad 3-kilometrový dosah, tlačidlo pre okamžité zvolanie drona a oveľa viac. V kombinácii s 27-minútovou výdržou batérie ide o naozaj slušnú ponuku, čo poviete?

DJI Mavic Pro

Cena (EÚ sklad): 983,43 €

V našich končinách azda známejší výrobca dronov, DJI, ponúka svoju najmenšiu, a teda aj najspratnejšiu novinku, model Mavic Pro. Na Slovensku ju v obchodoch nájdete za cenu podstatne vyššiu než 1 000 eur čo mnohých odrádza. Je to ale prémiový dron, ktorý disponuje obrovským počtom pokročilých funkcií, kvalitnou kamerou a celkovým fungovaním, ktoré je bezproblémové.

Viete ale, že sa dá kúpiť podstatne lacnejšie? Obchod TomTop.com v jeho EÚ sklade ponúka Mavic Pro za 983 € čo je najnižšia cena, akú sme v EÚ zazreli. Stačí si zaplatiť poštovné 10 € a Mavic vám príde domov bez toho, aby ste museli platiť DPH alebo ďalšie poplatky.

Treba sa však poponáhľať, Mavic Pro za túto cenu bude dostupný len pár dní a obmedzenie je aj na počet kusov – už len 18.