Úvod Zariadenia Vlajková loď Moto Z2 sa zastavila v benchmarku. Zatiaľ neponúka nič výnimočné

Vlajková loď Moto Z2 sa zastavila v benchmarku. Zatiaľ neponúka nič výnimočné

0
moto z2

Smartfón Moto Z2 Play už oficiálne poznáme, no stále nám chýba jeho väčší súrodenec. Výrobca predstaví svoju tohtoročnú vlajkovú loď neskôr. 

Čo od nej môžeme očakávať prezradil aspoň sčasti testovací štandard Geekbench. V podstate nepriniesol nič výnimočné.

Vlajková loď bude vlajková po vzore ostatných modelov. To znamená, že pod jej kapotou nájdeme čipset Snapdragon 835, 4 GB kapacitu operačnej pamäte a pracovať budeme s OS Android vo verzii 7.1.1 Nougat.

Následná aktualizácia na Android O bude samozrejmosťou. Ani tvar zariadenia sa nezmení aj keď jeho podobu ešte poriadne nepoznáme. Aj smartfón Moto Z2 má byť kompatibilný s minuloročným príslušenstvom MotoMods.

V segmente určenom pre fotoaparát pribudne jedno oko navyše. Moto Z2 by mal disponovať duálnym fotoaparátom. Nepoznáme hrúbku smartfónu. Vlaňajšia generácia mala status najštíhlejšieho vlajkového modelu.

moto z2
Zatiaľ neoficiálna podoba Moto Z2 © AndroidAuthority

Či jej bude táto vlastnosť patriť aj tento rok je minimálne otázne. Napriek klasickým vrcholovým parametrom nemusí byť Moto Z2 zlou voľbou do budúcnosti.

Esom v rukáve výrobcu je práve jedinečné príslušenstvo MotoMods a softvérové funkcie Moto Displej a Moto Akcie, ktoré sú veľmi praktické. Rýchly a stabilný chod pre zmenu zabezpečí takmer čistá forma operačného systému Android bez grafickej nadstavby.

Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by výrobca tento koncept, ktorý sa v minulom roku osvedčil, opustil. Ak bude Moto Z2 aspoň o niečo lacnejší ako naleštená konkurencia, kúpa z rozumu môže byť na mieste.

Predsa len si ale počkáme na oficiálne predstavenie, počas ktorého sa dozvieme všetky detaily. Očakávame, že sa udeje v priebehu leta, poprípade na jeho konci.