Úvod Leagoo Leagoo M5 Edge LEAGOO M5 Edge sa snaží byť najmenším 5“ smartfónom. Pozri sa, ako...

LEAGOO M5 Edge sa snaží byť najmenším 5“ smartfónom. Pozri sa, ako vyzerá!

2

LEAGOO M5 Edge je novinka z dielne výrobcu s veľkým cieľom. Chce sa stať výrobcom relatívne lacných zariadení, ktorých výbava a kvalita ohúri aj toho najväčšieho skeptika.

Jeho najnovším dielom je model M5 Edge, ktorý je podľa ich vlastných slov najmenším 5“ smartfónom na svete. Nie je to tak dávno čo svetu vládol 3,5-palcový iPhone 4, teraz je vo svete smartfónov situácia podstatne iná. Veľkosť displeja 5,5“ už spadá do tej menšej kategórie. Len sa pozrite na Galaxy S8+ s jeho 6,2“ displejom.

Čo teda majú robiť ľudia, ktorí majú radi menšie smartfóny no nechcú minúť veľa peňazí? Zaujímavé je, že výrobca si ako hlavného konkurenta čo sa veľkosti týka, zobral iPhone 7. Ten disponuje len 4,7-palcovým displejom, no ako z fotografie nižšie vidíte, je prakticky rovnako veľký. Veď posúďte sami, pri Leagoo M5 Edge sa bavíme o rozmeroch 140,1 x 68,3 x 8,5 mm, pri iPhone zas o 138,3 x 67,1 x 7,1 mm. Slušné, že?

Leagoo M5 Edge je v každom prípade lacný a v žiadnom prípade tak výbavou nemôže konkurovať oveľa drahšiemu iPhonu. Za 99,99 dolárov však získate prekvapivo vybavený smartfón. Spomenúť môžeme napríklad 5,0-palcový zahnutý bezrámikový displej s HD rozlíšením, procesor MT6737, 2 GB operačnej pamäte RAM, 16 GB rozšíriteľné úložisko, 13 Mpx zadný8 Mpx predný fotoaparát. Nechýba ani Android 6.0 Marshmallow, snímač odtlačkov prstov či vlastná nadstavba Freeme OS 6.0.

Viac informácií už nájdete na oficiálnych stránkach výrobcov.