Úvod Aplikácie Instagram testuje novú funkciu. Fotografie budeme môcť zdieľať súkromne, iba pre vybraných...

Instagram testuje novú funkciu. Fotografie budeme môcť zdieľať súkromne, iba pre vybraných sledujúcich

0

Instagram neustále inovuje, a to buď vo vlastnej réžii, alebo si požičia nejaké tie funkcie od konkurencie. S poslednou inšpiráciou to vyšlo.

Príbehy na Instagrame sleduje viac ľudí ako na Snapchate, ktorý s nimi prišiel prvý. Instagram Príbehy pravidelne sleduje už 250 miliónov používateľov. V apríli to bolo pritom len 200 miliónov používateľov.

Hon na komentáre a srdiečka nemusí byť vždy primárnym cieľom pri zdieľaní fotografií. Určite máte v galérii snímky, ktoré by potešili niekoľko vašich priateľov, no pre verejné zdieľanie nemusia byť vhodné.

Instagram myslel aj na tento aspekt, čo dokazuje testovanie najnovšej funkcie. V blízkej budúcnosti si budeme môcť vybrať skupinu ľudí, napríklad najbližších priateľov, s ktorými budeme môcť zdieľať fotografie súkromne.

Podľa slov Instagramu, k zavedeniu novinky tvorcov inšpirovali niektorí používatelia, ktorí si vytvorili ďalší súkromný Instagram profil, no s podstatne menším počtom tých najbližších priateľov.

V jednoduchosti, keď vytvoríte príbeh alebo príspevok, budete si môcť vybrať, či ho chcete zdieľať verejne alebo iba pre vybranú skupinu obľúbených priateľov, resp. sledovateľov. Ich počet nie je obmedzený.

Instagram

Navyše, tieto vyvolené osoby uvidia, že sú súčasťou užšieho okruhu spriaznených duší. Pri vašom príspevku uvidia označenie, ktoré im prezradí, že bol daný obsah určený iba im. Používatelia zároveň nebudú upozornení na to, že ste si ich pridali medzi obľúbených používateľov.

Zároveň neexistuje žiaden spôsob, ako o členstvo do súkromného klubu požiadať. Bombardovať vás bude možné iba klasicky, cez priame správy. V menu Instagramu okrem toho pribudne nová karta, na ktorej nájdete fotografie, videá a príbehy, ktoré ste odoslali medzi vami zvolených sledovateľov.

Presnejšie prispôsobenie zdieľania obsahu vidíme radi. Facebook ho ponúka už dlhšie a bolo len otázkou času, kedy sa postupne pretaví aj do ďalšej nesmierne populárnej služby, akou Instagram bez pochýb je.

Novinka sa stále testuje v rámci úzkej skupiny vybraných používateľov. Momentálne neexistuje žiadna informácia, ktorá by priblížila obdobie jej ostrého nasadenia. Snáď to vývojári stihnú ešte pred dovolenkami.