Úvod Elektromobilita Hyundai v budúcom roku spustí masovú výrobu autobusu na čisto elektrický pohon

Hyundai v budúcom roku spustí masovú výrobu autobusu na čisto elektrický pohon

2
Hyundai

Automobilka Tesla a Elon Musk sú súčasnými hviezdami elektromobility, no to neznamená, že ostatní výrobcovia spia na vavrínoch.

Tesla zatiaľ nemá v portfóliu autobus poháňaný čisto elektrickou energiou, aj keď sa jeho produkcia očakáva. Okrem neho uvidíme aj kamión a menší úžitkový automobil poháňaný elektrinou.

Autobusom na elektrinu aktuálne zahviezdila automobilka Hyundai, pričom má ísť o vôbec prvý, masovo vyrábaný autobus s výsostne elektrickým pohonom. Dielo nesie názov Elec City a jeho produkcia sa spustí už na budúci rok 2018. Aspoň to tvrdí tlačová agentúra Yonhap.

Elektrické autobusy nájdu uplatenie v zaľudnených oblastiach väčších miest a metropol. Mnohé veľké mestá sa potýkajú napríklad so smogom, ktorý by flotila elektrických autobusov hromadnej dopravy aspoň z časti eliminovala.

hyundai
„Tankovanie“ veľmi blízkej budúcnosti © toptincongnghe.com

Hyundai Elec City poháňa batéria s kapacitou 256 kWh, ktorá je schopná vygenerovať približne 300 kilometrový dojazd. Predpokladáme, že ide o údaj nameraný v optimálnych prevádzkových podmienkach. Reálny dojazd bude zrejme o niečo menší.

Nejde o veľkú prekážku. Hyundai Elec City je možné…

>Čítať ďalej…<