Úvod Výrobcovia Huawei Huawei: Minulý december sme predbehli Apple v počte predaných smartfónov

Huawei: Minulý december sme predbehli Apple v počte predaných smartfónov

1
© Kārlis Dambrāns/flickr.com

Čínsky obor Huawei je vo svete technológií poriadne veľké zviera. Aké veľké, pýtate sa? Podľa ich slov počas decembra 2016 predbehli v počte predaných smartfónov veľký Apple. „Huawei uplynulý december predbehol Apple v počte predaných smartfónov,“ tvrdí Allen Wang, predstaviteľ Huawei v Indii.

Huawei posledný rok prejavil obrovský záujem predbehnúť obe spoločnosti, Samsung aj Apple a stať sa tak najväčším výrobcom smartfónov na svete. Chce tak spraviť čo najrýchlejšie. Vzhľadom na to, že predaj smartfónov sa nepočíta na mesačnej ale kvartálnej báze môžu byť jeho tvrdenia mierne nepresné.

Allen Wang tvrdí, že Huawei v decemberi 2016 dosiahol podiel na trhu až 13,2 %, zatiaľ čo Apple zaberal len 12 %. Podľa jeho čísel mal Huawei minulý rok predať celkom 139 miliónov zariadení.

Predbehli vraj aj Samsung. Čiastočne

Wang zároveň tvrdí, že Huawei na niektorých trhoch predbehol aj aktuálneho lídra v rebríčku predajnosti, Samsung. Nešpecifikoval však, ktoré trhy má na mysli. Svoj prejav nakoniec zakončil tvrdením, že sa ich dcérska spoločnosť Honor, ktorá dnes predstavila nový model Honor 9, stala „najväčším online predajcom smartfónov na svete“.