Úvod Smartphony Aktualizácie HTC U11 a Sony Xperia XZ Premium dostávajú prvú dôležitú aktualizáciu

HTC U11 a Sony Xperia XZ Premium dostávajú prvú dôležitú aktualizáciu

1
xperia xz
Sony Xperia XZ

Dve rozdielne vlajkové lode odlišných výrobcov majú momentálne jednu spoločnú vec. Obe zariadenia dostávajú v týchto dňoch vôbec prvú dôležitejšiu aktualizáciu.

V prípade modelu Sony Xperia XZ Premium ide o najnovšiu júnovú bezpečnostnú aktualizáciu, ktorú spoločnosť Google vydáva na mesačnej báze.

S aktualizáciou tak neobdržíte nové funkcie, vylepšenia výkonu či spotreby energie. Digitálna bezpečnosť je však nesmierne dôležitá a ako môžeme vidieť, Sony na ňu dbá. Minimálne pri vlajkovom smartfóne.

Aktualizácia sa bude šíriť štandardne, prostredníctvom OTA rozhrania. Ak daný smartfón vlastníte, update vás dostihne v najbližších dňoch.

aktualizáciu
© cNet

Aj HTC U11 dostáva v týchto dňoch aktualizáciu. Zatiaľ sa ale týka amerického a kanadského trhu. Aktualizačný balíček obsahuje niekoľko systémových vylepšení, pričom ich výroba bližšie nešpecifikoval.

Podľa informácií od niektorých používateľov sa jedná o opravy problémov s aplikáciami, ktoré používajú technológiu SafetyNet. Aktualizácia1,9 GB a pre jej inštaláciu je potrebné mať batériu nabitú aspoň na 35 percent.

Predpokladáme, že sa aktualizácia objaví v Európe v najbližších týždňoch.