Úvod Zariadenia Honor 9 dostal prvú európsku cenovku. Najlacnejší zrovna nie je

Honor 9 dostal prvú európsku cenovku. Najlacnejší zrovna nie je

5
Honor 9
© Honor

Spoločnosť Huawei predstavila v rámci svojej sesterskej značky Honor novú generáciu obľúbeného smartfónu Honor 9, ktorá je už na prvý pohľad veľmi príťažlivá. 

Pomer hodnoty za peniaze zvláda Honor veľmi dobre. Model Honor 9 bol oficiálne predstavený približne pred týždňom v čínskom Pekingu.

Výrobca pripravuje aj oficiálne uvedenie pre Európu, ktoré sa odohrá 27. júna v nemeckom Berlíne. Európsky (pred)predaj následne začne tri dni po oficiálnom predstavení na starom kontinente.

Napriek  tomu, že Honor 9 ešte nie je v Európe oficiálne predstavený, v jednej krajine si tento model už môžete zarezervovať. Pri pohľade na cenu zistíme, že Honor 9 nie je zrovna lacný.

Prvý predpredaj sa pre Honor 9 sa spustil vo Fínsku, a to s cenou 499 € za 64 GB model so 4 GB kapacitou operačnej pamäte. Verzia so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom stojí až 599 €.

Honor 9
© Honor

Nie je prekvapením, že Honor 9 štartuje svoju európsku púť práve vo Fínsku. Podľa riaditeľky spotrebiteľskej sekcie Huawei Finland je značka Honor vo Fínsku nesmierne obľúbená.

Aj keď nie je cena najnižšia, stále je veľmi dobrá. Teda vzhľadom na skutočne bohatú výbavu, ktorú nám Honor 9 ponúka. Okrem spomínaných pamäťových konfigurácií nájdete pod kapotou výkonný čipset Kirin 960 (GPU Mali-G71 MP8) z dielne samotného giganta Huawei.

Displej má 5,15″ a FHD rozlíšenie, nechýba USB C, kovové elegantné telo s reflexnou povrchovou úpravou (sklo) alebo duálny fotoaparát. Jedne snímač disponuje 20 Mpx rozlíšením a druhý 12 Mpx rozlíšením so svetelnosťou f/2.2.

Jeden zo snímačov sníma čiernobielo, zatiaľ čo druhý zaznamenáva farebné spektrum. Už povinnosťou pri novom smartfóne je použitie OS Android vo verzii 7.0 Nougat. V tomto prípade je systém spojený s používateľským prostredím EMUI 5.1.

Nepredpokladáme, že sa bude cena pre Honor 9 výraznejšie líšiť naprieč európskymi krajinami. Ak by predsa, slovenskú cenovku vám prinesieme hneď, ako bude aktuálna.