Úvod Aplikácie Google Triangle: Nová aplikácia, ktorá ušetrí mobilné dáta

Google Triangle: Nová aplikácia, ktorá ušetrí mobilné dáta

1
google triangle

Ak vám chodia SMS správy o prečerpaných mobilných dátach so železnou pravidelnosťou, možno je namieste porozmýšľať nad navýšením dátového balíka alebo nad úsporou pri tom súčasnom.

Práve na druhú spomínanú možnosť cieli úplne nová aplikácia Google Triangle. Aplikácia je stále vo fáze testovania a jej dostupnosť je výrazne obmedzená.

Už teraz sa ale javí ako veľmi praktická. Aplikácia vám umožní blokovať spotrebu mobilných dát pre konkrétne aplikácie.

Jednoducho si vyberiete, ktorej aplikácii zamedzíte prístup k mobilnému internetu. Napríklad taká Facebook appka dokáže skonzumovať poriadnu časť dátového balíčka. A to ju nemusíte mať nutne ani často otvorenú.

Aktivácia a nastavenie aplikácie môže byť pre menej zdatných používateľov možno trochu komplikovanejšie. Po otvorení aplikácie uvidíte vašu dennú spotrebu dát. Vybrať si môžete aj týždňové alebo mesačné zobrazenie.

V spodnej časti aplikácie aktivujete úsporu dát, pričom okamžite zvolíte nastavenie úspory samotnej. Aplikácii povolíte vykresľovanie na pozadí a pred vami sa zobrazí zoznam všetkých vašich nainštalovaných aplikácií.

google triangle

Pri nich bude zobrazená ikona zámku. Otvorený zámok symbolizuje plný prístup k mobilným dátam. Ak je pri aplikácii zámok zamknutý, prístup k dátam nemá za žiadnych okolností.

Kliknutím na zámok si môžete vybrať, či appke udelíte prístup k dátam napríklad na desať minút alebo nepretržite. Samozrejme to funguje aj naopak. V notifikačnej lište budete následne vidieť, koľko aplikácií nemá prístup k dátam.

Prostredie aplikácie vidíte na snímkach obrazovky v texte vyššie. Aplikácia pochopiteľne nepracuje pri WiFi pripojení, pri ktorom sa nemusíte obmedzovať.

Ako sme spomínali vyššie, aplikácia nie je plošne dostupná. Ak by ste si ju chceli nainštalovať štandardnou cestou, navštíviť by ste museli Filipíny, kde je momentálne dostupná.

Pokiaľ ste však netrpezliví ako my, použiť môžete na vlastné riziko inštalačný .apk súbor, ktorý nájdete v >tomto odkaze<.