Úvod Zariadenia Google Pixel 2: Opäť dve verzie, OLED displej od LG a viac!

Google Pixel 2: Opäť dve verzie, OLED displej od LG a viac!

0
© anandtech.com

Spoločnosť Google v minulom roku pochovala Nexus líniu smartfónov a nahradila ich zariadeniami, ktoré nesú príznačnejšie označenie Pixel.

Išlo o dva smartfóny, Google Pixel a Google Pixel XL. Obe zariadenia sú referenčnými smartfónmi spoločnosti Google.

Okrem veľmi schopnej hardvérovej výbavy či špičkového fotoaparátu ponúkajú používateľský zážitok z operačného systému Android v tej načistejšej a najoptimalizovanejšiej podobe.

Konkurenčná výhoda tkvie aj v aktualizáciách, ktoré Pixel smartfóny dostávajú ako prvé. Jediným problémom je azda dostupnosť. Už je známe, že počet predaných kusov prekonal hranicu jedného milióna.

Pri pohľade na najsilnejšiu konkurenciu sa však nedá príliš hovoriť o masovom nasadení. S novými generáciami to snáď bude lepšie a práve o nich bude reč.

Predstavitelia populárneho XDA fóra zhrnuli všetky informácie, ktoré vypovedajú o vlastnostiach ešte nepredstavených smartfónov Google Pixel novej generácie.

Veľkosť

Odkazy z Android Open Source Project pôvodne udali tri veľkostné verzie nových Google Pixel smartfónov.

Menší model mal doplniť väčší a ešte väčší smartfón. Žiaľ, tvorcovia mali od zlatej strednej cesty upustiť. Očakávať tak môžeme menší a ten najväčší model.

Pracovne sú označené ako „walleye“ a „taimen“.

Taimen

Pôvodne sa hovorilo, že väčší z Pixelov bude založený na HTC U11, ktorý sa zatiaľ teší pozitívnym predajným výsledkom. Podľa čerstvejších informácií však nový Google Pixel XL pravdepodobne vyrobí LG, a to rovno s ich novým OLED displejom.

Displej má mať 5,99-palcovú uhlopriečku a 1440p rozlíšenie. Smartfón bude mať decentnejšie rámiky v kontraste so súčasnou generáciou. Status „bezrámikový“ mu ale zrejme patriť nebude.

google pixel
Koncept pre Google Pixel (2017) od © Jonas Daehnert

Asi nikoho neprekvapí avizované 128 GB úložisko a „motorizácia“ v podobe čipsetu Snapdragon 835. Kapacita operačnej pamäte sa zastaví na obvyklých 4 GB. Počítať môžeme s jedným fotoaparátom a dvoma LED bleskami.

Zadná strana zariadenia dostane aj tento rok prekrytie zo skla. Bude však umiestnené bližšie k fotoaparátu a nebude obkolesovať snímač odtlačkov. Z toho môžeme usúdiť, že bude opäť umiestnený na zadnej strane zariadenia.

Walleye

Nemenej zaujímavý je menší model. Menší bude iba rozmerovo, čo môže vyhovieť širšej škále zákazníkov. Predsa len, 6-palcový rozmer displeja už môžeme označiť za lopatu, pričom je spojený s istým manipulačným nepohodlím.

4,97-palcový displej si vystačí s FHD 1080p rozlíšením, s čím súhlasíme. Pre tento rozmer displeja je dané rozlíšenie viac ako vhodné.

Google Pixel
Koncept pre Google Pixel (2017)

Menším sklamaním môže byť dizajn. Má byť totižto takmer identický so súčasnou generáciou smartfónu Google Pixel.

Na druhú stranu, poteší výkon. Google si nedá vyrobiť žiadnu Lite verziu s priškrteným výkonom. Pod kapotou nájdeme Snapdragon 835, 4 GB RAM a o niečo menšie, 64 GB úložisko.

Predstavenie

Prvé smartfóny Google Pixel absolvovali premiéru začiatkom októbra 2016, čiže niekedy na jeseň. Google pravdepodobne nebude strategicky vymýšľať tak ako Samsung pri Apple a nové generácie smartfónov predstaví v približne rovnakom období.

Google má dokonca pracovať na vlastnom čipsete, na čo si najal experta zo spoločnosti Apple. Výsledok vývoja ale môžeme uvidieť až vo vzdialenejšej budúcnosti. Možno v roku 2019.