Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 8 Galaxy Note 8 príde už koncom augusta! Samsung chce predbehnúť Apple

Galaxy Note 8 príde už koncom augusta! Samsung chce predbehnúť Apple

12
Samsung Galaxy Note 8
Koncept Samsung Galaxy Note 8 © Benjamin Geskin

Hneď ako Samsung predstavil dvojicu svojich vlajkových lodí, Galaxy S8 a S8+, sa internetom začali šíriť informácie o Galaxy Note 8. Phablet z dielne Samsungu má ponúknuť veľký, 6,3-palcový edge-to-edge displej.

Ak to bude nakoniec pravda a Note 8 skutočne ponúkne 6,3-palcový Infinity displej (pomer strán 18.5:9), bude sa až príliš podobať na Galaxy S8+. Ten totiž ponúka 6,2-palcový panel. Samsung teda musí poriadne zapracovať na funkciách, ktoré by Galaxy Note 8 mali odlíšiť od zariadení radu Galaxy S.

Jednou takou funkcionalitou bude jednoznačne S Pen, ktorý bol famózny už pri Galaxy Note 7. Či sa však pochlapí natoľko, že doň zabuduje aj ďalšie, pre Note špecifické funkcie, je otázne. Jedno však vieme. Podľa posledných informácií by sme mali všetko vedieť už koncom augusta. Samsung chce totiž predbehnúť Apple, ktorý na jeseň predstaví iPhone 8.

Samsung svoje novinky väčšinou predstavuje na IFA, jednom z najväčších veľtrhov spotrebnej elektroniky vôbec. Tento rok IFA začína presne 1. septembra, takže ako poznáme Samsung, Galaxy Note 8 predstaví 30. alebo 31. augusta. Novinárom tak dá dosť času na to, aby so zariadením strávili nejaký ten čas.

Či ide o presné informácie ukáže len čas. Podľa toho, ako to vyzerá to však vyzerá veľmi nádejne.