FLIR One a One Pro. Nové termovízne kamery pre Android s USB typ C

0

Aj keď sú súčasné technológie veľmi moderné, fotoaparáty citlivé na teplo v smartfónoch stále nenájdeme. Vlaste nájdeme, no ide o výnimku z pravidla, ktorá sa nazýva CAT S60.

CAT S60 je odolný, hrubší a ťažší smartfón určený do náročných podmienok, v ktorom sa našlo miesto pre teplocitlivú kameru výrobcu FLIR.

Tento výrobca je povestný vývojom podobných kamier, pričom aktuálne vyrukoval s najnovšími pripojiteľnými termovíznymi kamerami. Kamery sú priamo určené pre zariadenia s operačným systémom Android a tiež s iOS.

Spoločnosť FLIR predstavila dva moduly s označeniami FLIR One a FLIR One Pro. Ako z pomenovaní vyplýva, jeden modul bude dokonalejší a drahší ako druhý. FLIR One pracuje pri snímaní teploty s rozlíšením 80 x 60 pixelov.

FLIR One
Model One One Pro © FLIR

Na prvý pohľad ide o chabé číslo, no pre zobrazenie tepelného spektra v priestore postačí. Ak chcete viac, FLIR One Pro pracuje s dvojnásobným rozlíšením 160 x 120 pixelov (v tepelnom režime).

Tento modul dokáže vyhodnotiť teplotu až do 400 stupňov Celzia. Prvý menovaný modul je limitovaný hranicou 120 stupňov Celzia.

FLIR One
Takto vidí lacnejší model FLIR One © FLIR

Oba moduly vydržia na jedno nabitie asi hodinu. Následné nabíjanie zaberie približne 40 minút. Moduly sú odolné a oba znesú pád z menšej výšky.

FLIR One výrobca ocenil na 246 eur, zatiaľ čo FLIR One Pro na 492 eur. Duo sa už dá predobjednať na oficiálnej stránke výrobcu.

FLIR One
© FLIR

Moduly sa pripájajú cez konektor USB typ C (alebo Lighting v prípade iOS zariadení) a podmienkou je niekoľko parametrov. Váš smartfón musí mať USB typ C konektor, Android 4.4.2 alebo novší, GPS, akcelerometer a gyroskop.

Všetky informácie a detailný pohľad na parametre nájdete na  >>> oficiálnej stránke <<<.