Úvod Sociálne siete Facebook Facebook aplikácia s novinkou. Toto je nová karta s odporúčanými videami

Facebook aplikácia s novinkou. Toto je nová karta s odporúčanými videami

0
Facebook
Koniec týždňa sa niesol v znamení video noviniek. Služba YouTube predstavila novú platformu VR180 a svoje video pôsobenie rozširuje aj Facebook.

Video hýbe internetom a dokazujú to napríklad aj používateľské čísla serveru YouTube. Videá na ňom sleduje 1,5 miliardy užívateľov, a to každý mesiac.

Aj Facebook chce, aby boli jeho videá nesmierne sledované. Udržia používateľa dlhšie v aplikácii a príjem z reklamy umiestnenej vo videu môže byť lukratívnejší.

Oficiálna Facebook aplikácia obdržala novú kartu s odporúčanými videami. Karta je označená známou ikonou „prehrať“ a po jej otvorení sa vám zobrazí nekonečný sled rôznych videí.

Videá budú pochádzať zo stránok, ktoré sledujete, alebo z interakcie priateľov. Zobrazia sa vám tie, ktoré vaši priatelia zdieľali alebo sa im páčili. Aby toho nebolo málo, videá môžete filtrovať na základe kategórií.

Facebook
©The Next Web

Kategórie obsahujú šport, zábavu, životný štýl alebo spravodajstvo. Facebook vám nebude predhadzovať iba tie najčerstvejšie videá. Objavia sa vám tiež kúsky staré niekoľko mesiacov.

Princíp odporúčaní je tak podobný tomu, ktorý používa YouTube. Predpokladáme, že bude funkcionalita karty s videami rásť. Časom sa možno dočkáme histórie, ktorá nám umožní vrátiť sa k nedávno sledovaným videám. Chronologický odber nového video obsahu? Možno tiež.

Facebook zatiaľ nový prvok pre aplikáciu Android neuvoľnil plošne. Dostupnosť je výrazne obmedzená na vybranú skupinu používateľov. Dúfame, že ju internetový gigant čo najskôr rozšíri.