Úvod Zaujímavosti Essential Phone v problémoch. Výrobca príslušenstva je odhodlaný podať žalobu

Essential Phone v problémoch. Výrobca príslušenstva je odhodlaný podať žalobu

0
essential

Smartfón Essential Phone z dielne spoločnosti Andyho Rubina uzrel svetlo sveta len nedávno a už sa musí potýkať s vážnymi problémami. Jeho pomenovanie je viac ako rozporuplné.

Spoločnosť Spigen asi netreba predstavovať. Renomovaný výrobca krytov a príslušenstva pre smartfóny je odhodlaný podať žalobu na spoločnosť Essential z dôvodu porušenia práv pre ochranu duševného vlastníctva.

Spoločnosť Spigen totižto má vo svojom portfóliu rad produktov, ktorý nazýva Essential. Ide napríklad o externé batérie a power banky. Spigen má pochopiteľne tento názov zabezpečený ochrannou známkou registrovanou na príslušných úradoch.

Spigen si však kritiku za svoje konanie nezaslúži. Populárny výrobca príslušenstva už skôr zaslal spoločnosti Essential list, v ktorom upozorňoval, že názov ich smartfónu môže pre spotrebiteľov pôsobiť zmätočne. Logicky žiadal nápravu.

Essential Phone
Smartfón Essential Phone © essential.com

Spoločnosti Essential nepomohol ani americký úrad pre registráciu patentov a ochranných známok (USPTO). Ten dvakrát odmietol žiadosť spoločnosti Essential o registráciu ochrannej známky. Andy Rubin a spol. si tak musel byť vedomí, aké problémy ho s názvom Essential môžu zastihnúť.

Spoločnosť Spigen pochopiteľne chce, aby sa daný smartfón predával pod iným názvom. Ak ho spoločnosť nepremenuje do 15. júna, Spigen je pripravený podať žalobu na súd, a to rozhodne oprávnenú.

spigen essential
Príslušenstvo Spigen Essential © Amazon

Napriek relatívne jednoznačnému príbehu je ťažké odhadnúť, ako prípadný súd dopadne. Je ale pomerne pravdepodobné, že príslušné autority dajú za pravdu práve spoločnosti Spigen.

Aj napriek renomé a minulosti Andyho Rubina je spoločnosť Spigen podstatne dôležitejšou a významnejšiu značkou pôsobiacou na celosvetovom trhu už nejaký ten piatok.

Novej a malej spoločnosti sa asi nepodarí získať pomenovanie Essential pre seba. Súd určite prihliadne na to, že bol výrobca s rozporom konfrontovaný ako výrobcom Spigen tak patentovými autoritami.