Úvod Novinky Výrobcovia FOTO: Japonci spustili hromadnú výrobu 6″ Full Active displeja. Ponúkne ešte menšie...

FOTO: Japonci spustili hromadnú výrobu 6″ Full Active displeja. Ponúkne ešte menšie rámiky

0
jdi

Do súboja o najlepší displej „bez rámikov“ sa najnovšie pustila japonská spoločnosť JDI. Táto spoločnosť spustila hromadnú výrobu displeja, ktorý stojí za pozornosť.

Aktuálne exceluje s displejom bez rámikov Samsung Galaxy S8, zahanbiť sa nenechal ani LG G6 a už vlani im vypálil rybník Xiaomi Mi Mix.

Aj keď sa displeje daných modelov označujú ako „bezrámikové“, stále tam rámiky sú. Mi Mix ma nadrozmernú bradu, G6 tiež nie je úplne bez rámikov a displej Galaxy S8 obkolesujú decentné rámiky v jeho hornej a dolnej časti.

Displej od JDI má taktiež rámiky, no podstatne štíhlejšie. Spoločnosť hovorí, že dizajn displeja umožní, aby mali všetky smartfóny budúcnosti približne rovnakú veľkosť ako samotný displej.

JDI nový zobrazovací panel, ktorý sa už masovo vyrába, nazval ako Full Active displej. Vyrába sa v duchu pomerne zaužívanej LCD technológie, no výrobca ju ešte vylepšil.

displej
6″ Full Active displej JDI

Pripraviť sa môžeme na dokonalejšie zobrazenie čiernej farby, s ktorou exceluje AMOLED technológia Samsungu. Okrem toho bude možné tento displej ovládať aj mokrými, poprípade spotenými prstami.

Full Active displej nie je žiadny drobec. Až 6,0-palcovú uhlopriečku dopĺňa pomer strán 18:9 a rozlíšenie 1080 x 2160 pixelov.

Prvý smartfón?

Spoločnosť JDI dodáva zobrazovacie komponenty mnohým výrobcom. Zatiaľ nie je známe, ktorý výrobca použije Full Active displej ako prvý.

Hádali by sme Sony. Časť spoločnosti JDI totižto vlastní práve tento populárny japonský výrobca. Okrem toho zatiaľ neexistuje žiadna Xperia, ktorá by sa pýšila minimálnymi rámikmi.

Sony by vyhovoval aj 6-palcový diagonálny rozmer displeja. Modelový rad Xperia smartfónov s prívlastkom Ultra využíva displeje s väčšími uhlopriečkami.

Full Active displej by bol pre novú Xperiu Ultra ako stvorený a zároveň by Sony dobehlo ostatných konkurenčných producentov smartfónov. Teda aspoň čo sa trendových displejov bez rámikov týka.