Úvod Výrobcovia Google Google uvoľnil inovované CAPTCHA overovanie. Žiadne obrázky ani text, iba jeden klik

Google uvoľnil inovované CAPTCHA overovanie. Žiadne obrázky ani text, iba jeden klik

7
captcha

CAPTCHA, presnejšie reCAPTCHA overovanie Google predstavil približne pred desiatimi rokmi. Nástroj proti spamu a softvérovým botom nemal príliš prívetivé používateľské rozhranie.  

Lúštenie grafickej podoby textu je nepohodlné, trvá podstatný čas a nemôžeme sa mu vyhnúť hlavne na diskusných fórach a rôznych serveroch s možnosťou preberania obsahu a podobne.

Google reCAPTCHA výrazne inovuje, čo je určite dôvodom na malú digitálnu online oslavu. Po novom nebudete musieť lúštiť žiadny text či bojovať s iným overovaním, ktoré vyhodnotí, že ste reálny ľudský používateľ.

captcha
Toto asi poznáte dobre

Spoločnosť Google už uvoľnila vývojárske rozhranie nového reCAPTCHA systému, ktoré môžu vývojári implementovať do svojich aplikácií a softvérových platforiem.

Google dokáže automaticky zistiť, či službu používa skutočný človek bez toho, aby ste museli riešiť logické overovacie úlohy. Na 100 percent sa im ale nevyhneme. Ak Google bude mať podozrenie, že nie je niečo podľa poriadku, manuálny overovací nástroj vám zobrazí. Malo by však ísť o výnimočné prípady.

captcha
Toto spoznáte čoskoro

Nejaký čas potrvá, kým si novinku vývojári osvoja. Keďže je užívateľský výrazne prívetivejšia, nebude to dlho trvať. Interaktívne overovanie jedným klikom je veľkým používateľským lákadlom.

Google si k novinke pripravil aj animáciu a sprievodné video, ktoré vám nový systém predstaví prehľadnejšie. Pomaly tak môžeme dať starému overovaniu zbohom, a to s radosťou. Ak ste vývojár, API rozhranie nájdete na >tejto adrese<.

CAPTCHA