Úvod Výrobcovia Google Spomínate si ešte na Android Market? Google končí s jeho podporou na...

Spomínate si ešte na Android Market? Google končí s jeho podporou na starších verziách OS

1
android market

Android Market bol obchod s aplikáciami a hrami, ktorý asi pred siedmimi rokmi nahradil obchod Google Play.

Zmenil sa dizajn, pribudli nové možnosti a v súčasnosti je v ňom oveľa, oveľa viac obsahu. Možno vás to prekvapí, no Google Android Market stále podporuje po softvérovej stránke. Predsa len sa však rozhodol časť podpory ukončiť.

Ak používate smartfón s operačným systémom Android vo verzii 2.1 (Eclair) a staršej, už si nebudete môcť sťahovať a inštalovať aplikácie z Android Marketu. Termín ukončenia podpory je stanovený na 30. júna 2017.

Zariadenia s operačným systémom Android Eclair nepredstavujú ani 0,1-percentný podiel na trhu s aktívnymi mobilnými zariadeniami.

Android Market
HTC Magic bol jedným zo smartfónov, ktorý obdržal aktualizáciu na OS Android 2.1 Eclair

Google však bude aj naďalej podporovať Android Market, ktorý je aktívny na zariadeniach s OS Android vo verzii 2.2. Takýchto zariadení je stále pomerne dosť aj napriek tomu, že od tejto verzie sa ponúka inovácia na novší Google Play.

Google určite ukončí podporu aj pre túto verziu operačného systému. Nejaký čas to ešte potrvá. Minimálne dovtedy, kým ich trhový podiel neklesne pod zanedbateľnú hranicu.

Predsa len, 7 rokov je vo svete mobilných technológií dosť dlhá doba na to, aby používatelia siahli po novších zariadeniach.