Úvod Operátori 4ka 4ka o roamingu: Európsku ani slovenskú legislatívu neporušujeme, balíčky nezmeníme

4ka o roamingu: Európsku ani slovenskú legislatívu neporušujeme, balíčky nezmeníme

3

Dnes sme vás informovali o novinkách, ktoré predstavil náš najnovší a najmenší operátor, 4ka. Týkali sa zmien spojených s prechodom na nové roamingové pravidlá. 4ka tak spolu s Orangeom spravila ako posledná. Telekom, aj O2 svoje ponuky predstavili skôr.

Dosť šokujúce bolo zistenie, že 4ka neposkytne svoje balíčky platné na Slovensku aj v rámci EÚ, ako to spravili väčší operátori. Namiesto toho predstavili svoj vlastný balíček, EÚ Dáta, ktorý až taký výhodný nie je. Dáva vám 500 MB dát za 5 € s platnosťou na 15 dní.

AndroidPortal.sk teda priamo u operátora zisťoval ako to 4ka myslí a či si sú istí, že sú ich zmeny legislatívne v poriadku. Podarilo sa nám získať nasledovné vyhlásenie.

“Európska ani slovenská legislatíva neukladá povinnosť poskytovať medzinárodný roaming pri každom programe služieb. Ponuka služieb 4ky platná od 15.06.2017 je plne v súlade s platnou právnou úpravou a potrebami našich zákazníkov a všetky jej podmienky budú od 15.06.2017 zverejnené na webovej stránke www.4ka.sk.”

AndroidPortal.sk zároveň oslovil aj regulačný úrad, ktorý sleduje správanie operátorov, a ktorý už predbežne varoval, že akékoľvek machinácie s obídením roamingových pravidiel tolerovať nebude. Viac informácií prinesieme už čoskoro.