Úvod Zariadenia 360-stupňový fotoaparát v smartfóne? Tento modul je tenký iba niekoľko milimetrov

360-stupňový fotoaparát v smartfóne? Tento modul je tenký iba niekoľko milimetrov

0
modul
© Engadget

O spoločnosti ProTruly ste zrejme ešte nepočuli, no práve o nej bude reč. Tento výrobca v minulom roku oznámil, že na trh prinesie dva smartfóny s integrovanou 360-stupňovou kamerou.

Na papieri takéto oznámenie vyzeralo skvele, 360-stupňové kamery ale nie sú zrovna najmenšie a najtenšie. Do súčasných štíhlych tiel smartfónov by ste ich napratali len ťažko.

Jeden z modelov ProTruly Darling vidíte na snímke nižšie. Jeho 360-stupňový kamerový modul je hrubý 8,9 milimetra, čo je stále nedostatočné.

Zariadenie je okrem toho vysoké 181,4 mm aj napriek tomu, že disponuje iba 5,5-palcovým displejom. Smartfón tak vystihujú dve charakteristiky. Je škaredý a nepraktický.

360
ProTruly Darling

Na nedávnom podujatí MWC Shangai sa zúčastnila aj spoločnosť HT Optical, s ktorou sa dal do reči server Engadget.

Spoločnosť prezradila, že pracuje na module 360-stupňového fotoaparátu, ktorý sa zmestí do smartfónu s hrúbkou 7,6 milimetra. Modul navýši hrúbku smartfónu iba o ďalší jeden milimeter. Môžete ho vidieť na titulnej snímke.

Pokiaľ pochybujete o obrazovej kvalite, výrobca priblížil aj tú. Hovoril o 16 Mpx fotografiách a 4K rozlíšení. Výrobca neprezradil, ako by tento modul predĺžil rozmer zariadenia v kontraste s bežnými smartfónmi, povedzme s 5,5″ obrazovkou.

Smartfón ProTruly Darling je oproti tým bežným vyšší asi o 3 centimetre, čo je dosť. Dúfame, že spoločnosť HT Optical zapracuje aj na tomto nedostatku.

Na reálny výsledok nebudeme musieť ani dlho čakať. Smartfón s integrovanou kompaktnou 360-stupňovou kamerou bude predstavený 30. júla v Číne.