Úvod Zariadenia ZTE chystá nový odolný smartfón. Parametrami a vzhľadom zrovna neohúri

ZTE chystá nový odolný smartfón. Parametrami a vzhľadom zrovna neohúri

0
ZTE C© TEENA
Kvalitné odolné smartfóny by sme mohli spočítať na prstoch jednej ruky. Ak opomenieme rôznych čínskych výrobcov, v našich končinách si vieme zadovážiť napríklad jeden z modelov Caterpillar alebo napríklad Samsung X Cover 4

Nový, výkonný a odolný smartfón by sme na trhu určite uvítali. Žiaľ, nové dielo od ZTE tento post nezastane.

Model s kódovým označením C501 prešiel certifikáciou telekomunikačných úradov v Číne, vďaka čomu sme získali pohľad na dizajn zariadenia a jeho parametre.

Vnímanie vzhľadu je síce subjektívne, no asi by len málo kto povedal, že ZTE C501 je pekným alebo dobre vyzerajúcim zariadením.

ZTE
ZTE C501 © TENAA

Čo sa týka špecifikácie, 4,5-palcový displej obdrží rozlíšenie 854 x 480 pixlov. Typ procesorovej sady je neznámy, pracuje ale na slabšej frekvencii 1,1 GHz. Operačná pamäť RAM má kapacitu 2 GB a interné úložisko 16 GB. K dispozícii bude aj slot pre microSD karty.

Horšie vyzerá Android v pomerne zastaranej verzii 5.1.1 Lollipop a fotoaparáty s rozlíšením 8 Mpx a 2 Mpx v prípade selfie jednotky.

Keďže ZTE C501 certifikáciou prešiel, na trh zamieri v najbližšej dobe. Je pravdepodobné, že model neopustí hranice domovskej krajiny. Dá sa ale predpokladať, že bude poriadne lacný.

Ako sekundárne zariadenie do terénu, na chatu alebo turistiku môže (teoreticky) poslúžiť dobre.