Úvod Zaujímavosti VIDEO: Čo dostanete za 10 miliónov odberateľov na YouTube?

VIDEO: Čo dostanete za 10 miliónov odberateľov na YouTube?

3
youtube

Spoločnosť Google ako prevádzkovateľ služby YouTube myslí na svojich úspešných používateľov. Ak dosiahnete významný míľnik, odmení vás.

Odmeniť vás môže za veľký počet odberateľov vášho video obsahu a čím viac odberateľov máte, tým hodnotnejšiu pozornosť dostanete.

Tejto pozornosti sa dostalo známemu raperovi menom Psy, ktorý je stále považovaný za kráľa YouTube. Teda skôr jeho klip GANGNAM STYLE, ktorý si za štyri roky jeho existencie na YouTube prezreli takmer tri miliardy ľudí.

Raper Psy zároveň v týchto dňoch dosiahol významnú métu 10-tich miliónov odberateľov, za čo mu z centrály YouTube prišiel veľký čierny kufrík. Psy je zároveň prvým ázijským umelcom, ktorý sa môže pýšiť takouto masívnou základňou odberateľov.

V kufríku sa nachádzal žiarivý artefakt Diamond Play Button, čiže fyzické vyhotovenie známeho YouTube tlačidla Play. Diamantové vizuálne prevedenie odkazuje práve na vysoký počet odberateľov.

odberateľov
© YouTube

Autori, ktorých obsah odberá 1 milión používateľov, obdržia zlaté prevedenie tlačidla YouTube, ktoré má zarámovanú podobu. Ocenenie získajú aj s uvedeným názvom YouTube kanála.

Na ocenenie stačí aj 100 000 odberateľov. Pre týchto autorov je určené strieborné vyhotovenie tlačidla YouTube Play v totožnej, nástennej podobe v ráme. Pochopiteľne, ocenenie nezíska každý.

odberateľov
© YouTube

Splniť treba pár podmienok, ktoré každý autor YouTube kanála nájde vo svojom štúdiu pre autorov. Tlačidlo má samozrejme hlavne symbolický význam a nejde o odmenu v pravom, ekonomickom slova zmysle.

YouTube Creator Awards je akýmsi ekvivalentom filmových Oscarov alebo hudobných cien Grammy pre autorov YouTube. Raper Psy otváral YouTube kufrík pod drobnohľadom kamery a na jeho obsah sa tak môžeme pozrieť aj my.