Medzinárodný online predajca GearBest, ktorý v tomto roku oslávil svoje tretie narodeniny, spustil na svojich stránkach špeciálnu dovolenkovú ponuku plnú zliav. 

Kúpou vybraných zariadení získate dvojnásobný počet GearBest bodov, ktoré si môžete uplatniť pri ďalšom nákupe ako zľavu. Viac ako body nás zaujímajú ceny, ktoré pri zľavnených zariadeniach nájdeme.

Podľa GearBest-u si na dovolenku môžete zobrať toľko vecí, že by vám nestačil ani lodný kufor. Vyberať je teda z čoho a nám okamžite padol zrak na tablet Xiaomi Mi Pad tretej generácie.

Po diazjnovej stránke je úplne totožný s predchodcom. Čaká nás teda štíhle kovové telo, ktorému dominuje 9,7-palcový displej s extra jemným rozlíšením 2048 x 1536 pixelov. 

GearBest
© GearBest

Medzigeneračná obmena povýšila kapacity pamätí a batérie. V roku 2017 nám poslúži 4 GB RAM a až 64 GB pri internom úložisku. Objemnejší akumulátor s kapacitou 6600 mAh nabijete cez USB typ C.

Nabíjanie bude trvať 3 až 4 hodiny a tablet znesie 12 hodín nepretržitého prehrávania videa. Najnovšia verzia používateľského prostredia MIUI 8 je samozrejmosťou. Pri tablete Xiaomi Mi Pad 3 figuruje cena 232,77 eur, ktorá je veľmi priateľská. Asi aj preto zostáva k dispozícii iba 7 kusov tabletu.

Zo smartfónov by sme asi siahli po UMIDIGI Z Pro, ktorý je dostupný aj skladom v EU. Nemuseli by ste teda bojovať s byrokraciou colnej pošty.

UMIDIGI Z Pro poháňa výkonný čipset Helio X27 (s 800 MHZ LTE) spolu s OS Android 6.0 Marshmallow. Na smartfóne nájdeme tri 13 Mpx fotoaparáty. Dva patria zadnej strane (výrobca Sony), jeden strane prednej (výrobca Samsung). Fotoaparát sme porovnali v slepom teste s Galaxy S8 a ďalšími dvoma zariadeniami. Porovnanie nájdete v >tomto odkaze<.

GearBest
© GearBest

Kompromisné nie sú ani kapacity pamätí či displej. 5,5-palcová uhlopriečka a FHD rozlíšenie sú zaužívaným štandardom. K 4 GB RAM by sa nám viac hodilo 64 GB úložisko, no stačiť nám musí 32 GB typ. Slot na microSD karty našťastie pojme 256 GB pam. kartu.

UMIDIGI Z Pro môže byť váš za necelých 224 eur s dostupnosťou 66-tich kusov. Pokiaľ pri objednávke zvolíte odoslanie z EU, cena mierne vzrastie na cca 247 eur. Pozor, v EU sklade sú dostupné už iba 4 kusy smartfónu.

Z príslušenstva by sme vybrali bezdrôtové Hi-Fi slúchadlá Meizu EP-51. Nabijete ich za dve hodiny cez microUSB konektor a nepretržite zvládnu hrať 6 hodín. Kvalita zvuku určite nebude štúdiová, no rozhodne lepšia, ako pri bežných slúchadlách pribalených k smartfónu.

GearBest
© GearBest

Keďže vás pri počúvaní nebudú otravovať káble, slúchadlá ocenia aj športovci. Ich pekný dizajn je len pridanou hodnotou. Cena 26 eur je zanedbateľná a počet dostupných kusov dostatočný.

V ponuke sme našli aj malý vodeodolný dron JJRC za smiešnu cenu 26 eur. Žiaľ, v čase písania článku sa vypredal a nie je dostupný. GearBest v rámci aktuálnej akcie ponúka aj drony výrobcu DJI.

Pri nich sa však bavíme o cene presahujúcej 1000 eur, ktorú pri online nákupe minie len málokto. Ponuka predajcu platí do 21. mája 2017 alebo do vypredania zásob, s čím sme sa stretli pri spomínanom drone. Celú ponuku nájdete v odkaze nižšie.