Úvod Smartphony Aktualizácie Vlastníš jednu z týchto troch vlajkových lodí LG? Pozri si, kedy ti...

Vlastníš jednu z týchto troch vlajkových lodí LG? Pozri si, kedy ti príde veľká aktualizácia!

4

Ak sa v tvojej výbave okrem iného nachádza aj telefón od LG, zbystri. Juhokórejská spoločnosť samozrejme plánuje softvérové aktualizácie pre svoje najúspešnejšie modely. Poďme sa teda pozrieť na to, kedy aktualizáciu získa najnovší LG G6, minuloročný LG G5 či LG G4.

LG G6

LG G6

  • Aktuálna verzia: Android 7.0 Nougat
  • Ďalšia aktualizácia: Bude oznámené (pravdepodobne koncom 2017)

LG už tradične nespracováva menšie aktualizácie Android, ako napríklad z Android 7.0 na Android 7.1.1. Namiesto toho počká na veľkú aktualizáciu, ktorá v sebe bude mať všetko dôležité. Vyzerá to tak, že LG G6 je príkladom takejto stratégie. Predpokladáme, že koncom roka by sme na ňom mohli vidieť bežať zatiaľ nedokončený Android O.

LG G5

  • Aktuálna verzia: Android 7.0 Nougat
  • Ďalšia aktualizácia: Bude oznámené (pravdepodobne koncom 2017)

Tu platí podobný príbeh ako pri LG G6. Očakávame, že LG G5 nezíska malú aktualizáciu na Android 7.1.1. Z verzie 7.0 by mal skočiť rovno na Android O, aj keď, stane sa tak pravdepodobne až po LG G6.

LG G4

  • Aktuálna verzia: Android 6.0 Marshmallow
  • Ďalšia aktualizácia: Q3 2017

LG G4 bol v čase jeho predstavenia hitom. Nielen, že bol nabitý výkonnými špecifikáciami, dokonca aj pekne vyzeral. LG sa oň však dostatočne nestará a tak je to stále telefón z roku 2015, na ktorom beží softvér z roku 2015. G4-ka by mala na Nougat prestúpiť už v treťom štvrťroku 2017. Po tejto aktualizácii už ďalšie neočakávame.