Úvod Výrobcovia HTC VIDEO: Minulosť, súčasnosť, budúcnosť. Pozrite sa na 20 rokov inovácií spoločnosti HTC

VIDEO: Minulosť, súčasnosť, budúcnosť. Pozrite sa na 20 rokov inovácií spoločnosti HTC

1
HTC
HTC Dream prvý smartfón s OS Android

Spoločnosti HTC sa v posledných rokoch možno nedarí tak ako konkurencii v podobe spoločností Samsung a Huawei, no zaslúžené miesto na trhu so smartfónmi má.

Nesmieme zabúdať, že prvý smartfón s operačným systémom Android predstavila práve spoločnosť HTC. Smartfón bol známy ako HTC Dream, resp. T-Mobile G1 (USA trh).

Prvý smartfón s OS Android nie je jediným významným míľnikom v histórii spoločnosti. Spoločnosť Google v roku 2010 odštartovala éru Nexus smartfónov a prvým modelom bol Nexus One z produkcie HTC.

Vlani sa scenár z roku 2010 opakoval. Nexusy odišli do minulosti a nové Pixel smartfóny opäť vyrobilo HTC. Pamätáte sa na smartfón Sony Ericsson Xperia X1? Aj ten vyrobilo HTC.

HTC tiež uviedlo na trh jeden z prvých smartfónov s 3G konektivitou a z ich dielní pochádza prvý Android smartfón s podporou 4G LTE sietí. Prvenstvo patrí modelu HTC ThunderBolt. HTC smartfóny boli zároveň jedny z prvých, ktoré dokázali pracovať s GPS technológiou.

Poslednou strelou spoločnosti je nekompromisný high-end HTC U11 so zrkadlovou povrchovou úpravou a inovatívnym spôsobom ovládania Edge Sense.

Pozrite sa na 20 rokov inovácii vo videu od HTC.