Úvod Sociálne siete Niekto natočil VIDEO čínskej farmy na „lajky“. Je pekne divná

Niekto natočil VIDEO čínskej farmy na „lajky“. Je pekne divná

0
Na internete sa objavili zábery z čínskej „farmy na kliky“, ktorá používa tisícky telefónov na to, aby rozdávala sfalšované lajky na aplikácie a stránky.

Podľa twitterového účtu English Russia sa mal do jednej takejto farmy dostať Rus, ktorý to celé natočil. Počas návštevy mu pracovníci vysvetlili, že okrem telefónov, ktoré videl okolo seba mali na iných lokalitách zapojených približne 10 000 ďalších zariadení.

Okrem aplikácií sú medzi ľuďmi, ktorí objednávajú ich služby obľúbené aj lajky na rôzne skupiny na sociálnych sieťach, vďaka čomu vyzerajú tak, že sú populárne. To im vraj pridáva dôveryhodnosti.

https://twitter.com/EnglishRussia1/status/862661011882561537

Spoločnosti sú za poskytované služby ochotné zaplatiť aj „tisícky dolárov,“ tvrdí server Daily Mail, ktorý sa zaoberal problémom. Pochopiteľne, čím viac „páči sa mi to“ nejaká aplikácia má, tým dôveryhodnejšie a populárnejšie pôsobí.

Okrem telefónov nastavených tak, aby ste na nich jednoducho mohli stlačiť „like“ sa v miestnosti nachádzalo aj niekoľko pracovníkov. Experti, ktorí si zábery pozreli sa zhodli, že podobné služby poväčšine badajú v Číne a Rusku. Čo sa zákazníkov týka, tí majú byť z celého sveta.

Na farme na lajky sú tisíce smartfónov

Samozrejme, proti takémuto správaniu sú snáď všetky sociálne siete. Instagram len nedávno úplne zablokoval bota s názvom Instagress, ktorý na príspevky umelo pridával komentáre a srdiečka. Jeho cieľom bolo zdvihnúť počet videní, čo sa mu hodnú chvíľu aj darilo.

Vedci z USC a Indiana Univerzity medzičasom zistili, že až 15 % z celkového počtu twitterových účtov môže byť falošných. Využívať sa môžu na podobné účely.