Úvod Zariadenia Smartfón, ktorý stojí 300 tisíc € vám doručí špeciálny kuriér. Pozrite si...

Smartfón, ktorý stojí 300 tisíc € vám doručí špeciálny kuriér. Pozrite si tú šialenosť!

8

Symbolom okázalého luxusu v segmente mobilných telefónov a smartfónov je bezpochyby značka Vertu. Po dlhšej odmlke opäť „vystrelila“ smerom k tým najbohatším zákazníkom.

Vertu Signature Cobra Limited Edition je celý názov smartfónu, ktorý už na prvý pohľad evokuje ekonomický záchvat.

Smartfón je totižto z prednej strany doslova ovinutý hadom, ktorého telo tvorí 439 rubínov. Oči? Dva smaragdy. Zariadenie vzniklo v spolupráci s francúzskym klenotníckym domom Boucheron, ktorý vznikol ešte v roku 1858.

Vertu Signature Cobra Limited Edition je vyrobený z 388 dielov, ktoré sú ručne zostavené v dielni Vertu vo Veľkej Británii.

Vertu

Unikátny kus elektroniky je k dispozícii iba na čínskom trhu prostredníctvom predajcu Jingdong Mall. V predaji je len osem smartfónov, každý s cenou presahujúcou 300 000 eur. Pri prípadnej kúpe musí každý záujemca zložiť zálohu vo výške takmer 1000 eur.

Vzhľadom na predajnú cenu to pre tých pár zákazníkov asi nebude problém. Vyvolení obdržia aj bonus. Každý kus bude zákazníkovi doručený helikoptérou a je len na ňom, kam si ho nechá doručiť.

Ak si ťukáte na čelo, možno neoprávnene. Aj keď sú smartfóny značky Vertu drahé a tento aktuálny je asi najdrahší, predávajú sa dobre. V roku 2015 predala spoločnosť cez 450 000 kusov luxusných mobilných telefónov s priemernou predajnou cenou 5600 eur.

Vertu

Okrem toho má značka Vertu od tohto roku nového majiteľa. Turecký finančník Hakan Uzan kúpil spoločnosť Vertu za 57 miliónov dolárov.

Predtým sa jej vlastníctvom pýšili čínski investori z Godin Holdings alebo akcionári zo švédskej skupiny EQT. Vertu je tak hračka pre bohatých nielen zo strany zákazníkov, ale aj majiteľov.

Parametre? Asi na nich ani nezáleží. Smartfóny z línie Vertu Signature bežia na vlastnej linuxovej platforme, pracujú s LTE a WiFi pripojením, zo smartfónu môžete urobiť prenosný hotspot alebo komunikovať cez Microsoft Exchange.

Pokemon Go si na takomto smartfóne ale určite nezahráte.