Úvod Aplikácie TIP: Tvorte, upravujte a zdieľajte snímky obrazovky nesmierne rýchlo a jednoducho

TIP: Tvorte, upravujte a zdieľajte snímky obrazovky nesmierne rýchlo a jednoducho

0
© red.

Z času na čas potrebuje každý z nás z nejakého dôvodu vytvoriť snímky obrazovky smartfónu. Google na túto funkciu príliš nedbá. 

Týka sa to hlavne čistých foriem operačného systému Android, ktoré nájdeme v smartfónoch Pixel, Nexus alebo v zariadeniach Lenovo Moto.

Výrobcovia, ktorí svoje smartfóny obohatili o vlastné používateľské prostredie, v rámci nich často ponúkajú širšie možnosti a nastavenia pre tvorbu snímok obrazovky.

Pokiaľ preferujete rýchlosť a jednoduchosť, v obchode Google Play sa nachádza nová a rozhodne vydarená aplikácia. Stojí za ňou vývojár PanWasky, ktorý ju ponúka bezplatne.

snímky obrazovky
© red.

Po inštalácii aplikácie a jej aktivácii dokážete vytvoriť snímku obrazovky iba dlhým podržaním domáceho tlačidla. Je jedno, či je softvérové alebo hardvérové.

Po jeho dlhšom stlačení sa pred vami objaví snímka obrazovky, ktorú môžete okamžite orezať a následne stiahnuť do zariadenia alebo zdieľať všetkými online smermi.

Jej používanie je podmienené jednoduchou aktiváciou aplikácie. Po prvom zapnutí appky Screenshot Assistant budete vyzvaní k nastaveniu aplikácie ako asistenčnej služby.

snímky obrazovky
© red.

Po kliknutí na oranžové tlačidlo budete presmerovaní do nastavení, do sekcie Asistencia a hlasový výstup. V nej kliknite na prvú položku. Kliknite na text, nie na ikonu ozubeného kolečka. Následne stačí zvoliť v menu Screenshot Assistant a to je všetko.

Aplikáciu Screenshot Assistant nájdete bezplatne v obchode Google Play na >tejto adrese<.