Úvod Operátori Operátor SWAN upozorňuje na falošný prieskum. Nevypĺňajte žiadne osobné údaje!

Operátor SWAN upozorňuje na falošný prieskum. Nevypĺňajte žiadne osobné údaje!

0

S novým pracovným týždňom sa v slovenskom online svete objavila nová digitálna hrozba. Tentokrát vystupuje pod hlavičkou telekomunikačného operátora SWAN.

Digitálna hrozba má podobu reklamného vyskakovacieho okna, ktoré sa vám môže objaviť pri bežnom surfovaní po internete.

Vyskakovacie okná sú relatívne bežné a operátor SWAN disponuje bohatou používateľskou základňou. Preto môže takáto nekalá aktivita niektorých používateľov zmiasť a vzbudiť v nich dôveru.

Reklamný pútač láka na online prieskum, pričom používa logo spoločnosti SWAN. Operátor žiadny prieskum momentálne nerealizuje a na hrozbu promptne upozornil na svojej oficiálnej Facebook stránke, kde uvádza:

Upozorňujeme našich fanúšikov, že na internete sa objavil podvodný prieskum označený logom našej spoločnosti, ktorý sa zobrazuje v podobe vyskakovacieho reklamného okna v prehliadači. Spoločnosť SWAN v súčasnosti nerealizuje žiadny prieskum na internete. Odporúčame preto všetkým používateľom neklikať na prieskum a nevypĺňať svoje osobné údaje.“

Digitálne hrozby sa v poslednej dobe objavujú čoraz častejšie, preto upozorňujeme, aby každý používateľ dobre zvážil zadávanie svojich osobných údajov do rôznych online služieb.

Aj na prvý pohľad dôveryhodná služba môže mať nekalé pozadie. V prípade podozrenia vždy kontaktuje zadávateľa prieskumu/služby alebo spoločnosť, pod ktorou vystupujú.

V novembri minulého roka kolovala na sociálnych sieťach nekalá reklama, ktorá zneužívala značku spravodajskej televízie TA3. Reklama lákala na enormné zárobky v online kasíne, ktorým mnohí používatelia uverili.