Úvod Zariadenia Ultimátna Sony Xperia XZ Premium je dostupná už aj na Slovensku. Poznáme...

Ultimátna Sony Xperia XZ Premium je dostupná už aj na Slovensku. Poznáme ceny!

2
Xperia_XZ_Premium

High-end smartfón Sony Xperia XZ Premium sa už nachádza v ponukách rôznych európskych predajcov a Slovensko nie je výnimkou. Predpredaj už je zahájený aj u nás.

Výrobca Sony spustil predpredaj s benefitmi, ktoré majú podobu darčeka k objednávke smartfónu.

Ak zavítame do britskej lokalizácie online obchodu Sony, zistíme, že predpredaj modelu Xperia XZ Premium je spojený s cenou 649 libier.

Zákazníci, ktorí si v tejto krajine predobjednajú smartfón do konca mesiaca, obdržia darček, slúchadlá Sony MDR-NC750 v hodnote 60-tich libier.

Nemecká lokalizácia internetového predajného miesta Sony je ešte štedrejšia. K Sony Xperia XZ Premium dostanete slúchadlá Sony MDR-100ABN, ktoré sa bežne predávajú s cenou 300 eur. Smartfón môže byť váš za 749 eur.

Xperia XZ Premium
Sony Xperia XZ Premium © Sony

Čo sa týka farebných prevedení, zo začiatku je dostupná len čierna a chrómová povrchová úprava. Neskôr príde na trh aj model vo farbe bronzovej ružovej.

Prvým zákazníkom bude Xperia XZ Premium doručená začiatkom júna. Tento vlajkový smartfón síce neponúka extrémne tenké rámiky okolo displeja, láka však na iné vymoženosti.

Tradičný hranatý dizajn s výraznejšou „bradou a čelom“ výrobca spojil s displejom s extra jemným 4K rozlíšením a nekompromisnou kamerou, ktorá má rozlíšenie 19 Mpx a dokáže natočiť spomalené videá pri snímkovaní 960 fps.

Náročná funkcionalita potrebuje patričnú dávku vysokého výkonu, ktorý bez problémov zabezpečí čipset Snapdragon 835.

Slovensko

Po Xperii XZ Premium okamžite skočil operátor Telekom. Smartfón si môžete nezáväzne rezervovať, pričom aj u nás môžete získať slúchadlá Sony MDR-100ABN s potláčaním šumu v hodnote 300 eur.

Na stránkach ostatných operátorov sme model Xperia XZ Premium nevypátrali.

Slúchadlá Sony MDR-100ABN © Sony

Nový vlajkový model spoločnosti Sony ponúkajú aj poprední slovenskí predajcovia elektroniky. Hej.sk hovorí o cene 739 €, smartfón ale nie je dostupný skladom.

Predobjednávky prijíma alza.sk, ktorá uvádza rovnakú cenu ako hej.sk, teda 739 €.

Elektrodom NAY.sk taktiež sprístupnil rezervácie pre Xperia XZ Premium. Cena pre kamenné predajne a online shop je rovnaká, aj keď symbolicky vyššia v porovnaní so spomínanými konkurentmi. Nay.sk si pýta 740 €.