Úvod Smartphony Dohady Sony Xperia X Ultra má dostať displej s netradičným pomerom strán po...

Sony Xperia X Ultra má dostať displej s netradičným pomerom strán po vzore Galaxy S8 a LG G6

6
xperia x ultra

Po predstavení smartfónov LG G6 a Samsung Galaxy S8 sme boli zvedaví, ktorí z ďalších tradičných výrobcov smartfónov vyrukuje s podobným zariadením ako prvý.

Zdá sa, že ním bude Sony Mobile. Podľa zatiaľ neoficiálnych informácií má tento výrobca predstaviť nový phablet, ktorý dostane označenie Xperia X Ultra.

Tak, ako v predošlých dvoch spomenutých prípadoch, aj Xperia X Ultra má lákať na netradičný displej s pomerom strán 21:9. Tento pomer bude ešte vyšší ako v prípade Galaxy S8 (18,5:9) a LG G6 (18:9). Uhlopriečka? Neskromných 6,45 palcov.

Zároveň nemá ísť o surový high-end model, ako by sme predpokladali. Podľa indícií nájdeme pod kapotou čipset Snapdragon 660, ktorý sa môže pokojne predstavovať ako výkonný.

Xperia X Ultra
Dizajnový koncept Sony Xperia X Ultra © mobilexpose.com

Pracovať by mal s grafikou Adreno 512, 4 GB operačnou pamäťou a 64 GB úložiskom. Medzi číslami nájdeme 3050 mAh údaj patriaci batérii, 19 Mpx rozlíšenie pre zadný fotoaparát, krytie IP68 alebo OS Android vo verzii Nougat.

Žiaľ, všetky informácie majú zatiaľ výrazne neoficiálnu podobu, čiže by sme sa na ne úplne nespoliehali. Xperiu s takýmto displejom by sme však na trhu uvideli veľmi radi.

Masívny displej s takmer neexistujúcimi rámikmi láka už na prvý pohľad a jeho používanie oceníte hlavne pri čítaní textov, prezeraní širokouhlých videí a fotografií. Ako by Sony Xperia X Ultra vyzerala s takýmto displejom môžete vidieť na snímke v článku.

Ide o dizajnový koncept, čiže sa od reálnej podoby môže a zrejme aj bude líšiť. Masívny displej však od skutočnej podoby príliš neodskočí.