Úvod Smartphony Dohady Kamera v okuliaroch nestačí. Snapchat ju čoskoro naučí aj lietať

Kamera v okuliaroch nestačí. Snapchat ju čoskoro naučí aj lietať

0
dron

Spoločnosť Snap Inc., ktorá stojí za sociálnou aplikáciou Snapchat, sa chce viac ponoriť do sveta hardvéru.

Po okuliaroch Spectacles s integrovanou kamerou môže na trh prísť rozhodne zaujímavejší kus hardvéru.

Snap Inc. totižto nedávno prevzala spoločnosť, ktorá sa zaoberala výrobou dronov. Táto spoločnosť sa volá Ctrl Me Robotics, sídlila v americkom LA a údajne bola na pokraji krachu.

Pred zatvorením brán ju zachránili práve predstavitelia Snapchatu, ktorých mala táto akvizícia stáť jeden milión dolárov. Celý tím prevzatej spoločnosti aj spolu s riaditeľom následne prešli pod krídla kupujúceho, Snap Inc.

Predstavitelia Snapchatu zatiaľ nezverejnili, aké plány majú s novo nadobudnutými hardvérovými kapacitami. Je ale viac ako jasné, že skôr či neskôr uvidíme predstavenie dronu, ktorého devízou bude kvalitná kamera, resp. fotoaparát.

Spectacles okuliare s kamerou. Hardvérový výstrelok Snap Inc. ©
spectacles.com

Zábery z vtáčej perspektívy čoraz viac rezonujú na sociálnych sieťach a pre spoločnosť akou je Snap Inc. ide o nesmierne atraktívny obsah. Predsa len, okuliare s integrovanou kamerou veľkú dieru do sveta a pozitívneho rozpočtu neurobia.

Videli sme to už pri okuliaroch Google Glass, ktoré postupne odišli do zabudnutia a dnes si na ne málokto spomenie. Dronom sa naopak darí.

Svoj kúsok predstavil aj výrobca GoPro, ktorý sa až do minulého roku sústreďoval iba na akčné kamery a príslušenstvo. Prvý dron pomenovaný Karma sa s úspechom nestretol. Krátko po trhovom uvedení musel byť kvôli technickým problémom stiahnutý z trhu.

dji spark
DJI Spark © DJI

Nedávno s novinkou vyrukoval prémiový výrobca DJI. Jeho drony sú veľmi kvalitné a využívané aj profesionálmi v rôznych oboroch. Minulý týždeň DJI predstavilo drona pre masy, kompaktný a intuitívne ovládaný model DJI Spark.

V základe stojí iba 500 dolárov, čím sa okamžite stal najlacnejším a zároveň najnovším produktom výrobcu.

Dron od tvorcov Snapchatu uvidíme radi. Bojíme sa len, aby ho neodcudzil Facebook/Instagram tak, ako sme to videli pri funkciách príbehov a real-time selfie filtrov.