Úvod Novinky Aktuálne Štát sa nepoučil. Do projektu Slovensko.sk nalejú ďalších 19,3 miliónov eur, bez...

Štát sa nepoučil. Do projektu Slovensko.sk nalejú ďalších 19,3 miliónov eur, bez súťaže

7

Spomínate si ešte na projekt Slovensko.sk, s ktorého používaním má problém nejeden z nás? Jasné, že spomínate. Určite vás teda „poteší,“ keď sa dozviete, že Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby, NASES, už objednala jeho ďalší rozvoj. O túto lukratívnu zákazku pritom neprebehla súťaž.

Celá suma zákazky je poriadne tučných 19,3 miliónov eur. Ako Živé.sk informovalo, agentúra už do projektu Slovensko.sk investovala 47,5 miliónov eur, za ktoré dostala aj pokuty. Podľa následného rozhodnutia musela časť peňazí vrátiť a časť ešte doplatiť.

No a prečo teda nevyhlásili tender? Agentúra tvrdí, že nimi zadanú úlohu dokáže splniť len konkrétny subjekt. Dôvodom má byť fakt, že poznajú detailnú architektúru, fungovanie a špecifiká webu Slovensko.sk.

Do rozširovania Slovensko.sk sa obulo už aj združenie Slovensko.Digital, ktoré žiadalo, aby bola zákazka zrušená, NASES však na požiadavku nereagovala.

Čo hovoríte na Slovensko.sk vy? Využili ste už tento portál alebo ste investované peniaze nijak nepocítili? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie.