Orange

Možno ste v uplynulých pár dňoch postrehli, že Orange predstavil nové paušály s prívlastkom Go. Na tom by nič nebolo, sme veľmi radi, keď operátori inovujú a prinášajú niečo zaujímavé. Ako sme si však všimli nie len my, ale aj slovenskí či českí kolegovia, paušály Go prišli s prefíkanou stratégiou, ako sa možno vyhnúť nutnosti poskytovať internet v EÚ bez príplatkov.

Nová regulácia vojde do platnosti už budúci mesiac. Ako sme si všimli, Orange sa ju snažil oklamať tým, že vám ponúkol 100 MB dáta pre využitie v EÚ a na Slovensku a potom ďalšie bonusové dáta, ktoré môžete využiť len na Slovensku. Tie sa však aktivujú až po tom, ako miniete 100 MB dát určených aj pre EÚ.

Prirodzene, takáto ponuka medzi našimi čitateľmi vyvolala nespokojnosť. Operátor si toho samozrejme všimol, a preto sa rozhodol konať. Do svojej ponuky, ako nás hovorkyňa spoločnosti Orange, Alexandra Piskunová, informovala, opäť zaradil aj programy Flex a Max.

Paušály Flex a Max opäť v ponuke Orangeu

Orange: Nerobíme nič proti pravidlám. Regulácia príde až budúci mesiac

Ako nám hovorkyňa vysvetlila v emaili určenom k predošlému článku, Orange sa voči nášmu tvrdeniu, že k paušálom dáva 100 MB dát, zásadne ohradzuje. Ich interpretácia je taká, že ak niečo ešte nie je v platnosti (roaming nadobúdajúci platnosť 15. júna), nemôžu to ani porušovať.

Bolo to len v ich najlepšom záujme predstaviť niečo zaujímavé ešte pred týmto dátumom. Ako upravia paušály Flex a Max po 15. júni zatiaľ známe nie je. So zmenami, resp. návrhmi ako upraviť svoju ponuku zatiaľ neprišiel žiaden iný operátor.