Úvod Výrobcovia Samsung Samsung spustí za našimi hranicami výrobu najmodernejších batérií pre elektromobily

Samsung spustí za našimi hranicami výrobu najmodernejších batérií pre elektromobily

0

Spoločnosť Samsung hneď za našimi hranicami otvorila novú, alebo skôr-staronovú fabriku, v ktorej bude vyrábať batériové články pre elektromobily.

Presnejšie ide o divíziu Samsung SDI, ktorá vznikla ešte v roku 1970.

Divízia sa zaoberá výrobou batérií, energetických komponentov a jej výskum sa taktiež zameriava na obnoviteľné zdroje energie.

Samsung nové výrobné kapacity spustí v maďarskom meste Göd, ktoré leží necelých 100 kilometrov od našich južných hraníc.

Kórejský gigant nebude vyrábať batérie pre elektromobily v novej fabrike. Samsung využil pôvodné kapacity, kde sa donedávna vyrábali plazmové obrazovky pre televízory. Fabriku prispôsobil potrebám produkcie nového produktu.

batérií
© Samsung SDI

Aj keď sa to v našom východoeurópskom regióne elektromobilmi zrovna nehemží, blízka budúcnosť bude iná. Európska fabrika pre výrobu batérií má slúžiť pre uspokojenie dopytu po elektromobiloch, ktorý v našom regióne neustále rastie.

Maďarský premiér Viktor Orbán na pondelkovej oficiálnej ceremónii poďakoval spoločnosti Samsung za investície v meste Göd a uistil ju, že maďarská vláda bude podporovať jej podnikanie.

batérií
Jun Young-hyun (vľavo) zoznamuje maďarského premiéra (v strede) s najnovšími lítium-iónovými technológiami © Samsung SDI

Jun Young-hyun, prezident divízie Samsung SDI ozrejmil, že batérie sú jedny z najdôležitejších komponentov, aké sú dodávané svetovým výrobcom automobilov.

Batérie budú zároveň vyrábané najnovšími technológiami, akými Samsung disponuje. Obdobné výrobné kapacity s najmodernejšími technológiami Samsung SDI prevádzkuje aj v čínskom meste Xian, či na domácej juhokórejskej pôde v meste Ulsan.

Tesla

Samsung nie je jedinou spoločnosťou, ktorá sa pripravuje na nástup elektromobilov na európskom kontinente. Aj inovatívna spoločnosť Tesla plánuje postaviť v Európe fabriku pre výrobu batérií do elektromobilov.

Elon Musk, šéf spoločnosti Tesla, to potvrdil ešte v novembri minulého roka po úspešnej akvizícii nemeckej strojárenskej firmy Grohmann Engineering. Viac detailov nájdete v minulom článku.