Úvod Výrobcovia Samsung Samsung predstavil Notebook 9 Pro so zabudovaným perom S Pen!

Samsung predstavil Notebook 9 Pro so zabudovaným perom S Pen!

3

Samsung doteraz svoje inteligentné pero S Pen ani raz nevyužil na zariadení, ktoré by bežalo na plnohodnotnom Windowse. To sa však s príchodom novinky menom Notebook 9 Pro mení. 13,3, resp. 15-palcový notebook spoločnosť predstavila na veľtrhu Computex.

Ide o notebook, ktorý ponúka nie len S Pen, ale aj pántik s 360 stupňovou rotáciou, vďaka čomu môžete notebook švihom zápästia premeniť na tablet.

Samsung Notebook 9 Pro beží na Windows 10 a poháňa ho procesor Intel Core i7. Oba modely, 13,3“, ako aj 15“, ponúkajú Full HD (1 920 x 1 080) dotykové displeje. Menší z dvojice je vybavený integrovaným grafickým čipom Intel HD Graphics 620, zatiaľ čo väčší má dedikovanú grafiku AMD Radeon RX 540.

Ďalším rozdielom je aj kapacita operačnej pamäte RAM, ktorá sa pri menšom z dvojice zastavila na hranici 8 GB, pri väčšom modeli sa vyšplhala na 16 GB. Obe verzie ponúkajú 256 GB SSD disk.

Pochopiteľne, najzaujímavejším aspektom oboch zariadení je integrácia inteligentného S Pen. To ponúka 0,7mm hrot a dokáže rozoznať až 4 000 stupňov tlaku. Podobne, ako aj na zariadeniach Galaxy Note či Galaxy Tab, aj Notebook 9 Pro je vybavený softvérovou funkcionalitou Air Command.

Čo sa portov týka, Samsung Notebook 9 Pro ponúka dva USB 3.0 porty, jeden USB C port, HDMI port a microSD slot. Zároveň disponuje WiFi 802.11 ac 2×2 a Bluetooth 4.1 konektivitou.

Dostupnosť ani cena zatiaľ zverejnené neboli.