Porovnávať iPhone s Android smartfónom je ako porovnávať jablká a hrušky. Vzhľadom na to, že ide o najväčších konkurentov na trhu sa na to musíte tak či tak pozrieť. Náš email už tak dosť trpí na dotazmi, ktorý z nich si máte vybrať, tak tento článok snáď pomôže.

Hneď na začiatku treba zdôrazniť, že Galaxy S8 vs iPhone 7 nie je celkom férový súboj. iPhone bol totiž predstavený podstatne skôr. Samsung túto medzeru ešte viac natiahol, keď sa Galaxy S8 rozhodol nepredstaviť na MWC 2017 ale na vlastnom evente. Tak či onak, ide o dva najprémiovejšie smartfóny na trhu.

Porovnanie špecifikácií testovaných modelov

Ako sa teda bude dariť Android smartfónu so Snapdragon 835/Exynos 8895 proti iOS zariadeniu s čipsetom Apple A10? S odpoveďou prichádza Tom’s Guide, kde spravili niekoľko testov v rôznych disciplínach.

V teste rýchlosti otvárania aplikácií zvíťazil Galaxy S8

Medzi disciplínami sa nenachádzal šprint na 100 metrov, ani skok na prekážky. Namiesto toho súperili v rýchlosti upravovania videa, rýchlosti otvárania aplikácií, rýchlosti otvárania fotoaparátu a rýchlosti Wi-Fi pripojenia.

V teste rýchlosti otvárania aplikácie fotoaparátu opäť vyhral Galaxy S8

Zaujímavé je, že Galaxy S8 zvládol takmer všetky tieto disciplíny lepšie, než iPhone. Až teda na jednu, ktorou je disciplína v upravovaní videí. Vyzerá to tak, že Samsung má navrch vo väčšom spektre využívania. Obe zariadenia si však zaslúžia obdiv.

V teste úpravy videa je jasným víťazom iPhone 7