Galaxy Note 8
Koncept Samsung Galaxy Note 8 © Benjamin Geskin

Samsung Galaxy S8 už poznáme a spolu s nami aj množstvo ďalších používateľov. Žezlo šíriacich sa neoficiálnych dohadov a informácií pomaly preberá Galaxy Note 8.

Už teraz je jasné, že Samsung Galaxy Note 8 musí prísť s niečím, čo nemá Galaxy S8. Predstaviť len prerastenú verziu Galaxy S8 s dotykovým perom S Pen by si Samsung nedovolil.

Fotoaparát

Celkom iste môžeme predpovedať použitie duálneho fotoaparátu. Práve duálny fotoaparát zmieňujú aj čerstvé dohady, pričom Samsung do týchto vôd ešte nezavítal. Duálne fotoaparáty už ponúkajú aj lacnejšie čínske smartfóny menej zvučných mien.

Čipset Exynos 8895, ktorý poháňa aj duo Galaxy S8, podporuje dvojité zostavenie fotoaparátu. Tento čipset, ak nie jeho lepšia verzia, istotne poputuje aj do útrob Galaxy Note 8.

Ďalším dôvodom je konkurencia. Ak chce Samsung priamejšie konkurovať modelom LG G6, Huawei P10 / P10 Plus alebo iPhone 7 Plus, jednoducho musí prísť s duálnym fotoaparátom. Pochopiteľne zatiaľ netušíme, akým spôsobom by mohol duálny fotoaparát pracovať.

Skôr sa prikláňame k lepšiemu vyhodnocovaniu hĺbky ostrosti, vďaka ktorému by sme dokázali tvoriť efektné portrétové fotografie s rozostreným pozadím. V hre je aj samostatné snímanie farebného a monochromatického spektra.

Samsung Galaxy Note 8
Koncept Samsung Galaxy Note 8 © Benjamin Geskin

Displej

Samsung Galaxy S8+ okolo slova kompaktný ani neišiel napriek tomu, že jeho displej obopínajú takmer neexistujúce rámiky. Galaxy Note 8 bude logicky väčší, čo však nie je na škodu. Pri tomto zariadení sa to očakáva.

Dohady hovoria až o 6,3 palcovej uhlopriečke, ktorá tak ešte prekováva 6,2 palcovú uhlopriečku Galaxy S8+.

Aj Galaxy Note 8 príde s abnormálnejším pomerom strán. Displej Galaxy S8 sa pýši pomerom strán 18,5:9 a nový štandard si určite osvojí tiež Galaxy Note 8. Špekulovať môžeme aj o rozlíšení.

Galaxy S8
Infinity displej Samsungu Galaxy S8 © Samsung

Minimálne QHD 1440p rozlíšenie je viac-menej isté. Stále sú otvorené dvere aj 4K rozlíšeniu displeja, ktoré figuruje v parametroch vlajkovej lode Xperia XZ Premium. V podstate je ale jedinou vlajkovou loďou s takýmto rozlíšením.

Samsung Galaxy Note 8 je zatiaľ v nedohľadne a dané informácie treba brať s patričnou rezervou. Čím ale bude premiéra Galaxy Note 8 bližšie, tým viac informácií sa bude na verejnosti objavovať.