Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 8 Samsung Galaxy Note 8 môže ponúknuť 12Mpx+13Mpx zadné kamery s 3x optickým...

Samsung Galaxy Note 8 môže ponúknuť 12Mpx+13Mpx zadné kamery s 3x optickým zoomom!

1

Väčšina veľkých výrobcov minulý rok začala ponúkať smartfóny s duálnym zadným fotoaparátom. Niektorí takúto konfiguráciu senzorov dokonca umiestnili aj na prednú stranu. Teraz to vyzerá tak, že tento rok sa k podobnému trendu konečne pripojí aj Samsung.

Juhokórejská spoločnosť má duálny fotoaparát vôbec prvýkrát aplikovať na chystanom Galaxy Note 8. Spoločnosť vraj chcela vložiť duálny fotoaparát aj do Galaxy S8, no nakoniec sa rozhodla, že sa to neoplatí, hlavne z finančného hľadiska.

Podľa expertov zaoberajúcich sa tematikou chystaných smartfónov od Samsungu má Galaxy Note 8 ponúknuť 12 Mpx širokouhlý fotoaparát a 13 Mpx fotoaparát určený pre zoom (až do 3x optického priblíženia).

Z popularizovania duálnych fotoaparátov majú ťažiť hlavne firmy, ktoré ich dodávajú. Presnejšie ide o samotný Samsung (divízia senzorov) a LG Innotek. Dcérskej spoločnosti LG, ktorá mimochodom dodáva senzory pre Apple a Huawei, medziročne narástli tržby o 100 percent. Ich celková hodnota zastavila na čiastke 827 miliónov dolárov. LG Innotek bude duálne fotoaparáty dodávať Apple aj tento rok. Určené budú pravdepodobne pre iPhone 8.