Samsung je azda najinovatívnejším výrobcom, minimálne čo sa displejov týka. Ich AMOLED displeje sú vo svete žiadané tak, že ich nestíha vyrábať. Spoločnosť však nevykazuje známky toho, že by chcela spomaliť vývoj.

Práve naopak, do Los Angeles, kde sa koná veľtrh SID 2017 priniesla niekoľko prototypov displejov, ktoré by sa v blízkej budúcnosti mohli objaviť v smart zariadeniach.

Najviac pozornosti pútal Dynamic Stretchable AMOLED, teda nafukovacio-rozpínací displej, ktorý by raz mohol slúžiť v zariadeniach, ktoré budú vybavené technológiou pre zväčšenie displeja na požiadanie. Aktuálny prototyp sa dokáže len nafúknuť a potom sa zas zmenšiť na povel. Zobrazovací panel má uhlopriečku 9,1-palcov pričom výška bublinky na displeji môže byť až 12 mm.

Najjemnejší LCD panel

Samsung sa však nezastavil len tam. Ukázal aj najjemnejší LCD panel. Meria len 1,96-palcov, no ponúka šialené rozlíšenie 3 840 x 2 160 pixelov. Ide teda o displej s hustotou 2 250 ppi. Šialené. Ak sa pýtate, kde by sme takto jemný displej vedeli využiť, napadá nám napríklad virtuálna realita, poprípade hľadáčik vo fotoaparátoch.

Špeciálne pre VR headset má Samsung pripravovať 3,5-palcový OLED displej. Pre inteligentné hodinky a tablety zas OLED panel s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Nakoniec, Samsung Display predstavil aj autostereoskopický OLED displej, ktorý dokáže zobraziť 3D obraz bez potreby okuliarov. O tejto novinke sa až na 5,1-palcovú veľkosť nič nevie.