Úvod OnePlus OnePlus 5 POTVRDENÉ: OnePlus 5 príde s čipsetom Snapdragon 835

POTVRDENÉ: OnePlus 5 príde s čipsetom Snapdragon 835

0
© DroidLife

Ak uvažujete nad novou vlajkovou loďou a stále sa neviete rozhodnúť, určite by sme si ešte počkali na predstavenie smartfónu OnePlus 5.

Predstavenie na seba nenechá dlho čakať, keďže sa na verejnosti objavuje čoraz viac detailov, ktoré OnePlus 5 približujú.

Čínska spoločnosť OnePlus sama postupne vypúšťa indície a informácie smerujúce k OnePlus 5. Nemusíme sa tak spoliehať na rôzne priemyselné zdroje či údaje od „tretích strán“.

Novým dielom do skladačky OnePlus 5 je čipset Snapdragon 835. Jeho použitie potvrdil sám riaditeľ spoločnosti OnePlus, Pete Lau.

Vo svojom blogu uvádza, že čipset Snapdragon 835 bude základom pre hladký a vysoký výkon v kombinácii s efektívnou energetickou náročnosťou. Zároveň prízvukuje, že výber komponentov je len prvým krokom.

Veľmi dôležitá je optimalizácia systému, na ktorú sa pri vývoji OnePlus 5 taktiež zamerali. Vývojári si zobrali na mušku napríklad odozvu dotykovej vrstvy displeja. Pomocou vysokorýchlostnej kamery sledovali pohyb na obrazovke a jej reakčnú rýchlosť.

OnePlus 5
Avizovaná podoba OnePlus 5 © Oppomart

Výsledkom by mala byť veľmi promptná odozva aplikácií na každý váš dotyk. Vývojári tiež zapracovali do používateľského OxygenOS novú funkciu, ktorá bude efektívne riadiť prevádzku aplikácií a procesov.

Aplikácie, ktoré používate najčastejšie, budú pripravené pre spustenie ihneď po zapnutí smartfónu OnePlus 5. Naopak, aplikácie, ktoré používate iba raz za čas, dostanú od systému nízku prioritu a nebudú mať žiadny, resp. iba minimálny vplyv na výkon a výdrž batérie.

Ďalšie informácie

Snapdragon 835 nie je jedinou istotou ešte nepredstaveného OnePlus 5. Už teraz môžeme tvrdiť, že tento smartfón príde na trh s nesmierne kvalitným fotoaparátom.

Spoločnosť potvrdila, že sa na jeho vývoji podieľali experti zo spoločnosti DxO, ktorí stoja aj za známym foto benchmarkom DxOMark. Mimochodom, fotoaparát OnePlus 5 by mal byť duálny.

OnePlus 5 príde vo viac ako jednej farbe. Výrobca sa na sociálnej sieti Twitter opýtal, aká by mala byť farba vášho budúceho smartfónu. V otázke figuruje číslica 5, ktorá odkazuje na OnePlus 5.

OnePlus 5
© OnePlus

Otázka je doplnená paletou štyroch farieb, pričom minimálne jedna vyzerá jedinečne. Čierne, červené a zlaté prevedenie dopĺňa farebný gradient.

Čo sa týka ostatných parametrov, stále neoficiálne, no vcelku logické údaje hovoria o 6 GB alebo až 8 GB kapacite RAM, väčšej batérii v porovnaní s predchodcom alebo o predajnej cene, ktorá by nemala prekonať hranicu 500 eur. Teda aspoň nie pri základnej verzii.

Úložisko s kapacitou 64 GB by mohlo byť základom, vrchol zastreší 128 GB kapacita interného priestoru. 5,5-palcový displej si podá ruku s QHD 1440p rozlíšením, ktoré sa stáva pomaly povinnosťou pri najvyššie radených modeloch smartfónov.

Svoje si ide iba Xperia XZ Premium, ktorá rovno skočila po 4K rozlíšení displeja. Predstavenie? je viac ako isté, že ho uvidíme niekedy počas nadchádzajúceho mesiaca jún.