GearBest je známy tým, že sa k informáciám o chystaným zariadeniam dostáva skôr, než všetci ostatní. Keď ide o čínsku vlajkovú loď, zdroje GearBestu nielen, že získajú špecifikácie, získajú aj finálnu podobu zariadenia.

Odsledovali sme to aj pri Xiaomi Mi 6, vlajkovom modeli azda najznámejšieho čínskeho výrobcu. Výnimkou však nie je ani chystaný OnePlus 5, ktorý GearBest zaradil do svojej ponuky len nedávno. Obchod zverejnil všetky podrobnosti, ktoré by vás mohli zaujímať, až teda na jednu veľmi podstatnú – dátum dostupnosti. GearBest záujemcov informuje o tom, že zariadenie bude dostupné „čoskoro“.

Špecifikácie – absolútne monštrum

Zo zverejnených vizualizácií je hneď jasné, že OnePlus 5 bude krásny. Čierne prevedenie a tenké rámiky mu jednoznačne svedčia. Displej má prekrývať 75 % prednej strany čo síce nie je najlepší pomer, aký sme videli, resp. aký momentálne ponúkajú iní výrobcovia, stále je to však viac než lákavé.

Zaujímavým prvkom výbavy tohto smartfónu je jednoznačne jeho duálny fotoaparát na zadnej strane s kamerami zoradenými vertikálne. Zvyšok špecifikácií však nezaostáva, len sa na to pozrite.

Podľa GearBest-u sa máme tešiť na smartfón poháňaný procesorom Snapdragon 835 s jadrami o takte 2.35 GHz. Kde však OnePlus 5 naozaj hviezdi je kapacita operačnej pamäte RAM, ktorá sa zastavila až na hranici 8 GB. Samozrejme, nejde o prvý smartfón s takouto kapacitou RAM, tento titul získal Asus Zenfone AR. Okrem operačnej pamäte spomenieme aj úložisko, ktoré má v prípade OnePlus 5 ponúknuť 64 GB kapacitu. Rozšíriť ho však pomocou microSD karty až o 128 GB.

OnePlus 3T

Čo sa jeho 5,5-palcového displeja týka, tam mal OnePlus v porovnaní s modelom 3T navýšiť rozšírenie z Full HD na Quad HD (2 560 x 1 440). Prednú stranu ďalej zdobí 16 Mpx snímač, zadnú zas 23 Mpx senzor. Momentálne nevieme či má 23 Mpx len jeden z nich alebo oba.

Zariadenie bežiace na Android 7.1.1 Nougat poháňa 4 000 mAh batéria, ktorú dobijete cez USB C port. Ako už býva zvykom, OnePlus 5 predávaný v Číne pri 4G nepodporuje 800 MHz pásmo (B20).