Úvod Smartphony Dohady OnePlus 5. Interná pošta prezradila údajný dátum predstavenia očakávaného smartfónu

OnePlus 5. Interná pošta prezradila údajný dátum predstavenia očakávaného smartfónu

3
OnePlus
Očakávaný OnePlus 5 © TechnoBuffalo

Výrobca OnePlus v poslednej dobe zrýchlil tempo zverejňovania indícií o očakávanom smartfóne OnePlus 5, ktorý by sme tak mohli uvidieť už onedlho. 

Je jasné, že OnePlus 5 si budeme vedieť objednať ešte toto leto.

Sám výrobca potvrdil použitie čipsetu Snapdragon 835, pochválil sa vylepšeniami softvéru a priblížil nám aj fotoaparát, ktorý má byť mimochodom duálny.

Ďalej sa hovorí o väčšej kapacite batérie, QHD rozlíšení displeja alebo o pamätiach, pri ktorých by mohla byť základom 64 GB ROM a 4 GB RAM.

Vyššia verzia dostane 128 GB úložisko a 6 GB, alebo až 8 GB operačnú pamäť. Stále nepoznáme cenu zariadenia a ani dátum jeho predstavenia. Aspoň nie po dôveryhodnejšej stránke.

Na čínskej sociálnej sieti Weibo sa objavila snímka obrazovky, ktorá má zachytávať internú elektronickú komunikáciu v spoločnosti OnePlus 5. E-mail hovorí o dátume oficiálneho predstavenia, ktorý má pripadať na 15. júna 2017.

OnePlus 5
Údajný e-mail z prostredia OnePlus © Weibo

Aj keby sme OnePlus 5 najradšej uvideli už hneď, obrnili by sme sa dávkou skepticizmu. Daná komunikácia mohla byť vytvorená úmyselne, s cieľom zvýšiť publicitu produktu.

OnePlus nevyužíva tradičné marketingové cesty. Pozornosť kladie na sociálne siete, rôzne fóra a následnú obojsmernú komunikáciu s užívateľmi. Sám výrobca verejnosti predhadzuje informácie, ktoré smerujú k vlastnostiam nového high-end smartfónu.

Nemusíme sa tak spoliehať na rôzne priemyselné zdroje z prostredia výrobcu alebo dodávateľských reťazcov. Snáď bude OnePlus 5 rovnako kvalitný ako indície, ktorého sprevádzajú.

Neprirodzene veľké očakávania môže veľmi jednoducho vystriedať sklamanie.