Úvod Aplikácie Obchod Play dostal novú ikonu. Google sa zbavil typickej nákupnej tašky

Obchod Play dostal novú ikonu. Google sa zbavil typickej nákupnej tašky

0

Veľký skok pre Google, malý krok pre užívateľov. Spoločnosť Google sa rozhodla aktualizovať logo, resp. ikonu obchodu Google Play, na ktorú sme už zvyknutí poriadne dlho. 

Rozlúčiť sa musíme s ikonickým vyobrazením nákupnej tašky, ktorá je s aplikáciami a hrami spojená už od čias Android Marketu.

Google ponechal len trojuholník, ktorý žiari štyrmi pestrými farbami. Ikona sa bude zobrazovať aj pri upozorneniach vo farbe, ktorá bude odzrkadľovať obsah z konkrétnej kategórie obchodu Play.

Pri aplikáciách bude ikona zelená, pri knihách modrá a napríklad pri filmoch červená. Nová ikona sa vám na domácej obrazovke objaví po aktualizácii aplikácie. S novou verziou prichádzajú len tieto kozmetické zmeny a žiadna nová funkcionalita.

Play
Súčasná podoba ikony © red.
Play
Nová podoba ikony © red.
Play
Súčasná podoba ikony © red.
Play
Nová podoba ikony © red.

Pre užívateľov je teda aktualizácia menej významná. Ak ale chcete mať predsa len vo svojom smartfóne nainštalovaný iba ten najnovší obsah, siahnuť môžete po inštalačnom .apk súbore.

Nájdete ho na webe apkmirror.com v >tomto odkaze<. Upozorňujeme, že inštaláciu odporúčame iba skúsenejším používateľom. Nezabudnite, že v nastaveniach smartfónu musíte povoliť inštaláciu obsahu z neznámych zdrojov.