Úvod Nokia Nokia 3310 Nokia 3310 (2017) sa ešte ani nepredáva, no Číňania už spravili prvý...

Nokia 3310 (2017) sa ešte ani nepredáva, no Číňania už spravili prvý klon

0

Zariadenie, ktoré uvidíte na obrázkoch v tomto článku nie je nová Nokia 3310 (2017), ktorú predstavila spoločnosť HMD Global ešte vo februári na Mobile World Congress, ó nie. Čo v skutočnosti vidíte je šikovný klon, ktorý sa snaží priživiť na hype, ktorý fanúšikovia Nokie vytvorili ohľadom znovuzrodenia legendy.

Podľa dostupných informácií majú niekoľkí predajcovia z Malajzie predávať falošné kusy Nokia 3310. Prvá várka pritom na sebe neniesla ani logo Nokie, dizajnovo sa na ňu však veľmi podobala. Oficiálny distribútor zariadení Nokia v krajine, Avaxx, už pohrozil žalobou, to však predajcov nezastavilo. Ešte sa to naopak zhoršilo.

Prišla totiž druhá vlna falošných Nokia 3310, ktorá je vylepšená a dokonca nesie logo fínskeho výrobcu. Aj napriek tomu, že sa v útrobách falzifikátov nenachádza operačný systém Nokia Series 30 a dokonca ponúkajú menší displej než originál, stále sa veľmi podobajú na zariadenie, ktoré sa má na slovenský trh dostať už čoskoro.

Ako mnohí európski predajcovi potvrdili, Nokia 3310 (2017) oficiálne zamieri do predaja už v druhej polovici mája. Slovensko zatiaľ hlási dostupnosť na 25. mája.