Úvod Novinky Hry Herný hit z úspešnej konzoly Nintendo Switch zrejme poputuje aj do smartfónov!

Herný hit z úspešnej konzoly Nintendo Switch zrejme poputuje aj do smartfónov!

0
nintendo switch
© red.

Minulý rok sa medzi ostrieľaných konzolových hráčov trhu nenápadne vtlačila novinka s názvom Nintendo Switch. Nová konzola kultového japonského výrobcu okamžite oslavovala úspech. 

Ku koncu marca 2017 sa predalo 2,74 miliónov kusov konzol Nintendo Switch. Spoločnosť má v pláne do marca roku 2018 predať až 10 miliónov týchto zariadení, čo sa mu môže s pokojným svedomím podariť. 

Samotný hardvér nie je jediným predajným artiklom. Práve naopak. Kúpiť si k nemu môžete, a ak sa chcete hrať tak vlastne musíte, aj nejaké tie hry.

S konzolami sa predalo aj 5,46 miliónov kópií hier, medzi ktorými dominoval jeden titul. Zelda: Breath of the Wild si z tohto čísla ukrojila 2,76 miliónov predaných kópií.

Smartfóny

Spoločnosť Nintendo začiatkom tohto roka avizovala, že každý rok vydá dve-tri hry, ktoré budú určené pre mobilné platformy. Prvú si už zahrať môžeme.

Super Mario Run sa síce teší vysokým počtom stiahnutí, no nie príliš pozitívnym pomerom platiacich zákazníkov voči tým, ktorí neplatia. Plná verzia hry stojí desať eur a siahlo po nej iba málo používateľov.

Prestížny magazín The Wall Street Journal prišiel s informáciou, že Nintendo plánuje uvoľniť hru Zelda: Breath of the Wild aj na platformy, ktoré poháňajú smartfóny a tablety.

nintendo switch
Zelda: Breath of the Wild

Podľa magazínu je hra vyvíjaná v spolupráci so spoločnosťou DeNA a v obchodoch s aplikáciami by sme ju mali nájsť niekedy v druhej polovici roka 2017.

Žiaľ, v tejto chváli neexistuje viac podrobností o novej hre. Ošiaľ ako Pokémon Go pravdepodobne nespôsobí, no medzi herné hity roka 2017 sa zaradiť môže. Už len kvôli úspechu na konzole Nintendo Switch.

Mimochodom, na konzolu Nintendo Switch sme sa pozreli aj my. Aké boli naše skúsenosti zistíte vo videu nižšie.

Nintendo Switch