Úvod Zariadenia Štúdia odhalila, ktorý zo smartfónov výrobcu Samsung je celosvetovo najpoužívanejší…

Štúdia odhalila, ktorý zo smartfónov výrobcu Samsung je celosvetovo najpoužívanejší…

3

Pokiaľ máte v ruke alebo niekde po svojom boku Samsung Galaxy S7, ste majiteľom celosvetovo najpoužívanejšieho smartfónu výrobcu Samsung na svete.

Aspoň to tvrdí čerstvá štúdia analytickej agentúry ScientiaMobile, ktorá sa zamerala na obdobie prvého štvrťroku 2017.

Samsung Galaxy S7 totižto generuje najviac mobilných prístupov na internet zo všetkých smartfónov Samsung v skúmanom období.

Obľúbenosť daného modelu dokazuje aj výskum ďalšej renomovanej analytickej agentúry, ktorou je Strategy Analytics. V tomto prípade sa experti zamerali na celkové predaje.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 zaznamenal až 55 miliónov predaných kusov, a to od oficiálneho uvedenia na trh až do súčasnosti. Predaje pritom nepoľavujú ani v súčastnosti. V prvom štvrťroku 2017 Samsung predal 7,2 miliónov kusov modelov Galaxy S7 a Galaxy S7 edge.

Za úspechom zo začiatku roka 2017 môžeme vidieť citeľnejšie zníženie ceny daného smartfónu, ktoré predchádzalo premiére novej generácie Galaxy S8.

Ohrozená pozícia

Galaxy S7 sa na kráľovskom tróne najpoužívanejšieho smartfónu výrobcu Samsung dlho neudrží, z čoho kórejský gigant nemusí mať hlavu v smútku.

Je viac ako pravdepodobné, že ho vystrieda práve súčasná generácia Galaxy S8. Analytici, samotný Samsung a dokonca aj operátori v našich končinách avizujú nadštandardný záujem o nový high-end šperk z Južnej Kórey.

Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Ak chcete čísla, šéf mobilnej divízie Samsung približne v polovici apríla uviedol, že v Južnej Kórei zaznamenali 728 000 predbežných objednávok pre Galaxy S8.

Čo sa týka našich končín, pozitívne vyhliadky zaznamenal Telekom. Operátor uviedol, že eviduje 2,5-násobne väčší záujem o Galaxy S8 v porovnaní s vlaňajšou generáciou.

Problémy

Trhový štart modelu Samsung Galaxy S8 neprebiehal dokonale hladko. Problémy s displejom, ktorý trpel zvláštnym červeným nádychom, postupne dobehli ďalšie negatívne skúsenosti, ktoré hovorili o samovoľnom reštartovaní smartfónu.

Hlavne kvôli fiasku s phabletom Galaxy Note 7 je Galaxy S8 po kvalitatívnej stránke ostro sledovaný. Každý škrabanec či iný nedostatok na verejnosti okamžite rezonuje.

Zdá sa však, že ide o pár ojedinelých prípadov a nie plošný problém. Sťažnosti a negatívna spätná väzba nenabrala obludné rozmery. Samsung na sťažnosti reaguje a behom krátkej chvíle pripravil aktualizáciu.

Tá sa v minulom týždni začala šíriť aj po Európe a jej úlohou je opraviť spomínané červené podanie displeja. Samsung okrem toho v najbližších dňoch uvoľní májovú bezpečnostnú aktualizáciu, ktorá obsahuje desiatky opráv a vylepšení.